UE vrea să relaxeze regulile pentru a permite statelor să preia participații la firmele afectate de coronavirus

UE vrea să relaxeze regulile pentru a permite statelor să preia participații la firmele afectate de coronavirus
scris 10 apr 2020

Comisia Europeană intenționează să faciliteze guvernelor preluarea de pachete de acțiuni la companiile cele mai afectate de pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg.

Executivul comunitar a trimis joi guvernelor statelor membre o serie de propuneri vizând relaxarea regulilor care se aplică cheltuielilor de stat în timpul pandemiei de Covid-19, scrie Agerpres.

Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești CITEȘTE ȘI Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești

Comisia intenționează să introducă noi reguli săptămâna viitoare, pentru a permite recapitalizarea companiilor care au nevoie de acest lucru, însă a subliniat că preluarea de participații de către guverne "ar trebui să rămână ultima opțiune" deoarece poate avea un impact semnificativ asupra competiției.

Orice participații vor trebui însoțite de "condiții clare cu privire la intrarea statului, remunerație și ieșirea din companiile afectate, prevederi stricte privind guvernanța și măsuri adecvate pentru a limita potențialele distorsiuni aduse competiției", a subliniat Comisia Europeană.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
firme preluate