Exxon reduce cu 30% cheltuielile de investiții din acest an

Exxon reduce cu 30% cheltuielile de investiții din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Grupul petrolier american Exxon Mobil, prezent și în România, își reduce cu 30% cheltuielile de investiții, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, și amână proiecte majore, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat cererea de energia, iar prețul țițeiului a scăzut semnificativ, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat recent că ExxonMobil și-a anunțat partenerii, subcontractanții și traderii cu privire la reducerile planificate ale cheltuielilor de capital și operaționale pe termen scurt ca urmare a pandemiei de Coronavirus și va face publice noile cifre odată ce acestea vor fi finale.

Chiar dacă a declarat, pentru Profit.ro, că intenționează să-și vândă participația de 50% pe care o deține în Proiectul Neptun Deep, în care este partener cu OMV Petrom, Exxon a precizat totodată că, până la o eventuală vânzare, continuă să-și îndeplinească rolul și obligațiile de operator pentru ca proiectul să progreseze.

Marți, Exxon a anunțat reducerea cheltuielile de investiții la 23 de miliarde de dolari în 2020, dar a avertizat că cifra ar putea fi mai scăzută dacă va fi necesar. Este a doua mare scădere a bugetului din istoria modernă a companiei, după cea din 2016, când de asemenea prețul țițeiului a scăzut semnificativ, scrie Agerpres.

Anterior, compania se aștepta să cheltuiască până la 33 de miliarde de dolari în acest an, față de 26 de miliarde de dolari anul trecut.

Bolt lansează un nou serviciu în România CITEȘTE ȘI Bolt lansează un nou serviciu în România

Cea mai mare parte a reducerilor va viza Bazinul Permian din Texas și zăcământul din New Mexico. De asemenea, Exxon va amâna decizia finală de investiții la masivul proiect de gaze naturale lichefiate din Mozambic și activitatea la zăcământul din largul coastei Guyanei.

Directorul general Darren Woods a explicat că Exxon intenționa să aloce în următorii ani între 30 și 35 miliarde de dolari pentru cheltuielile de investiții, dar în actualele condiții și nivelul prevăzut pentru 2021 ar putea fi redus.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
investitii