Proprietarii de spații comerciale - în pericol după ce chiriași importanți refuză să plătească chirii

Proprietarii de spații comerciale - în pericol după ce chiriași importanți refuză să plătească chirii
scris 6 apr 2020

Pandemia de coronavirus a transformat criza din sectorul de retail într-un coșmar pentru proprietarii de spații comerciale și bănci, transmite Bloomberg.

Măsurile de carantină impuse de guverne au dus la închiderea magazinelor, astfel că retaileri precum grupul suedez Hennes & Mauritz AB au încetat să mai plătească chirii. Aceasta a generat însă un efect de undă care se resimte în sectoarele imobiliar și bancar de pe continent. În joc nu este doar viitorul companiilor imobiliare, dintre care multe sunt deținute de fonduri care gestionează pensiile a milioane de pensionari și deponenți. Riscul este că sectorul imobiliar ar putea declanșa o criză financiară mai amplă, scrie Agerpres.

VIRAL VIDEO Mesaj emoționant al angajatelor Spitalului ”Victor Babeș” din București - Vom rezista! CITEȘTE ȘI VIRAL VIDEO Mesaj emoționant al angajatelor Spitalului ”Victor Babeș” din București - Vom rezista!

Datorii în valoare de peste 1.000 de miliarde de euro sunt garantate cu proprietăți imobiliare comerciale numai în Germania, Franța și Marea Britanie, susține o analiză Cass Business School. În Marea Britanie, unde aproape toate magazinele sunt închise, dobânzi la credite imobiliare comerciale în valoare de aproximativ 180 miliarde lire sterline trebuie plătite în următoarele săptămâni.

"De vreme ce criza ne afectează pe toți, toată lumea trebuie să își unească eforturile", a declarat directorul general de la H&M, Helena Helmersson, adăugând că aproape 4.000 din cele 5.000 de magazine ale grupului sunt închise.

Grupul Associated British Foods Plc, proprietarul lanțului de magazine Primark, a refuzat să plătească chirii în valoare de 33 milioane de lire sterline pentru magazinele sale din Marea Britanie după ce compania și-a închis toate magazinele din Europa și SUA, astfel că veniturile sale s-au diminuat cu 650 milioane de lire sterline pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
spatii comerciale
h&m