Uniunea Europeană analizează o nouă propunere a Marii Britanii privind drepturile de pescuit

Uniunea Europeană analizează o nouă propunere a Marii Britanii privind drepturile de pescuit
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2020

Uniunea Europeană analizează o nouă propunere a Marii Britanii privind drepturile de pescuit, în condițiile în care premierul britanic Boris Johnson încearcă să încheie un acord comercial în ceasul al 11-lea, potrivit Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit ultimei propuneri, Marea Britanie este dispusă să permită bărcilor din UE să păstreze două treimi din captura de pește. Săptămâna trecută, Regatul Unit insista ca UE să accepte să păstreze 60% din captură, scrie News.ro.

Averea lui Musk a crescut la un nou nivel record. Poveste - de la zero cunoștințe despre plasamentele la bursă la peste 1 milion de dolari CITEȘTE ȘI Averea lui Musk a crescut la un nou nivel record. Poveste - de la zero cunoștințe despre plasamentele la bursă la peste 1 milion de dolari

În ultimele zile, UE a oferit o reducere de 25% a capturii, pe parcursul unei perioade de tranziție de șase ani, o propunere care deranjează profund Franța și care a provocat indignare în industria piscicolă a blocului comunitar, potrivit publicației Financial Times.

Luni, Ministrul francez adjunct pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, a spus că rămân piedici majore legate de pescuit, în negocierile pentru Brexit, și că propunerile britanice sunt inacceptabile pentru Franța.

Guvernul francez a anunțat mai devreme că își păstrează ”liniile roșii” când vine vorba despre drepturile de pescuit ale UE în apele britanice.

Johnson a declarat, luni, că există încă probleme în negocierile comerciale și că Marea Britanie va prospera fără un acord.

Marea Britanie a arătat că există blocaje legate de două probleme, condițiile echitabile de afaceri și pescuitul, și a afirmat în mod repetat că UE trebuie să facă un compromis sau nu va exista un acord.

Eșecul unui acord referitor la comerțul cu bunuri va provoca unde de șoc pe piețele financiare, va afecta economiile europene, va aglomera granițele și va perturba lanțurile de aprovizionare.

Dacă Johnson nu va încheia un acord comercial cu UE în următoarele 10 zile, Marea Britanie va ieși oricum din Uniune pe 31 decembrie, la ora 23:00 GMT.

viewscnt
Afla mai multe despre
pescuit
brexit