VIDEO IKEA continuă expansiunea în centrul marilor orașe. Tranzacție de peste 500 milioane dolari pentru un spațiu în care topmodelul Kate Moss a blocat traficul

VIDEO IKEA continuă expansiunea în centrul marilor orașe. Tranzacție de peste 500 milioane dolari pentru un spațiu în care topmodelul Kate Moss a blocat traficul
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 nov 2021

IKEA va cumpăra sediul fostului magazin Topshop din Oxford Circus, unul dintre cele mai importante vaduri comerciale din Europa, în contextul în care retailerul suedez de mobilă își construiește o rețea de magazine amplasate central în marile orașe, pentru a se adapta la schimbarea comportamentului consumatorilor. Prețul tranzacției depășește 500 de milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat anterior că grupul suedez ia în calcul și pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor.  

Ingka Investments, divizia de investiții a Ingka Group, care deține cea mai mare parte a celor peste 440 de magazine IKEA și majoritatea operațiunilor de comerț electronic, a semnat un acord pentru achiziția clădirii de pe Oxford Street în care a funcționat fostul magazin Topshop din centrul Londrei, închis pe fondul restricțiilor impuse în pandemie.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Clădirea, devenită celebră când topmodelul Kate Moss a blocat traficul pozând în vitrină pentru a lansa o colecție de haine, va găzdui un magazin IKEA de dimensiuni mai mici, scrie Bloomberg.

Imobilul are o suprafață totală de 22.000 metri pătrați și spații pentru magazine pe șase din cele șapte nivele, lista chiriașilor incluzând nume ca Nike și VANS.

Prețul agreat este de 378 milioane de lire sterline (522 milioane de dolari), tranzacția urmând să fie finalizată în ianuarie anul viitor.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

“Investiția sprijină transformarea activității de retail a Ingka Group, aducând IKEA mai aproape de clienți prin deschiderea de noi formate de magazine în locații urbane, ca răspuns la creșterea urbanizării și la noile comportamente de cumpărare”, potrivit Ingka Investments.

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, este renumit pentru marile sale magazine, cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, amplasate la marginea orașelor. Grupul a fost însă nevoit să își modifice modelul de afaceri, în contextul creșterii concurenței și pentru a se adapta preferințelor consumatorilor.

Primul magazin IKEA din centrul unui oraș a fost deschis la Paris în 2019, urmat de magazine similare în Tokyo, Madrid, Moscova, Paris și New York.

Clădirea din Oxford Circus a fost scoasă la vânzare după ce proprietarul Topshop, retailerul britanic Arcadia Group, a intrat în insolvență, pe fondul problemelor financiare cauzate de închiderea magazinelor fizice în pandemie.

Mărcile Arcadia Group, inclusiv Topshop și Topman, au fost preluate de retailerul online ASOS, într-o tranzacție de 330 milioane de lire, care însă nu a vizat și magazinele fizice.

IKEA estimează că va deschide magazinul din Oxford Circus în 2023. Un alt magazin IKEA de mici dimensiuni va fi inaugurat în această iarnă în Hammersmith, vestul Londrei.

Grupul suedez deține două magazine în România, ambele situate în București. Lucrările la construcția celui de-al treilea magazin din țară, aflat în apropiere de Timișoara, au început în această primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
topshop oxford circus
magazin ikea centrul londrei
arcadia group
insolventa
pandemie