Marea Britanie - parteneriat de 550 milioane dolari cu Bill Gates

Marea Britanie - parteneriat de 550 milioane dolari cu Bill Gates
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2021

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat un parteneriat de 400 milioane de lire sterline (552 milioane de dolari) cu Bill Gates pentru creșterea investițiilor ecologice în Regatul Unit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul Marii Britanii își va uni forțele cu programul Breakthrough Energy Catalyst susținut de Gates pentru a accelera dezvoltarea energiei “verzi”, în cadrul strategiei țării privind obținerea de emisii nete de carbon zero până în 2050, scrie Bloomberg.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Programul Breakthrough Energy Catalyst, parte a rețelei de fonduri de investiții în energie Breakthrough Energy fondate de Gates, reprezintă un nou model de parteneriat între sectorul public și cel privat, cu scopul de a contribui la construirea bazei pentru economiile net-zero.

Marea Britanie s-a angajat deja să aloce cel puțin 200 milioane de lire sterline pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte tehnologice verzi, iar programul sprijinit de Gates va contribui cu o sumă egală, potrivit unui comunicat al Departamentului britanic pentru Comerț Internațional.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Parteneriatul cu Breakthrough Energy Catalyst este inclus în strategia guvernului privind trecerea la o economie net-zero până în 2050.

Strategia prevede, printre altele, renunțarea la combustibilii fosili și încurajarea producției și consumului de energie electrică din surse “curate”, costurile estimate ridicându-se la 1-2% din PIB.

Regatul Unit își propune să ieftinească facturile de electricitate pentru consumatorii casnici, transferând taxele de mediu asupra gazului, precum și să reducă emisiile de carbon în locuințe, prin acordarea de subvenții în valoare de 5.000 lire pentru instalarea de pompe de căldură.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
bill gates
investitii energie verde
breakthrough energy catalyst
parteneriat
tranzitie economie verde
boris johnson