Raționalizare în Ungaria - câte un kilogram de cartofi și un litru de lapte per om

Raționalizare în Ungaria - câte un kilogram de cartofi și un litru de lapte per om
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Un plan conceput să îi protejeze pe consumatorii ungari de cea mai ridicată rată a inflației din Uniunea Europeană a generat consecințe nedorite, în condițiile în care, chiar înainte de Sărbători, retailerii au început să raționalizeze produsele alimentare, o reminiscență a perioadei comuniste, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După ce Guvernul condus de premierul Viktor Orban a decis să plafoneze prețurile la produsele alimentare de bază, retailerul Aldi a decis să introducă o limită de un kilogram de cartofi și un litru de lapte pentru fiecare cumpărător, ca urmare a creșterii cererii, arată Agerpres.

Jaguar Land Rover, o nouă veste proastă, după demisia șefului CITEȘTE ȘI Jaguar Land Rover, o nouă veste proastă, după demisia șefului

Alte lanțuri de magazine, precum Spar, Lidl și Tesco, au introdus restricții similare. În aceste condiții, unele persoane au început să își pună întrebări dacă vor putea găti tradiționala ruladă cu mac, nelipsită de pe mesele de Crăciun.

Eforturile premierului Orban de a plafona prețurile la alimente fac parte dintr-un program mai amplu destinat plafonării costurilor la o gamă largă de produse de la carburanți și până la credite ipotecare, în ideea de a-i ajuta pe unguri să facă față cea mai gravă criză a costului vieții din Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
alimente