Waymo, operatorul singurei flote de taxiuri complet autonome, obține o finanțare de 2,5 miliarde dolari

Waymo, operatorul singurei flote de taxiuri complet autonome, obține o finanțare de 2,5 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iun 2021

Waymo, subsidiara specializată în tehnologii pentru vehicule autonome a Alphabet, proprietarul Google, a atras 2,5 miliarde de dolari într-o nouă rundă de finanțare, la care au participat, printre alții, Alphabet, Andreessen Horowitz, AutoNation și Silver Lake.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este a doua rundă de finanțare cu investitori externi pentru fosta divizie auto a Google. În martie anul trecut, Waymo a obținut o finanțare externă de 2,25 miliarde de dolari, la o evaluare post-investiție de 30 miliarde de dolari.

Fondurile atrase acum vor fi folosite pentru dezvoltarea tehnologiei pentru mașini fără șofer, Waymo Driver, precum și pentru finanțarea planurilor de extindere.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Surse citate de Bloomberg au declarat anterior că Waymo viza să obțină până la 4 miliarde de dolari la noua rundă de finanțare. Potrivit unor persoane la curent cu planurile companiei, Waymo ia în calcul și o eventuală listare la bursă.

Reprezentanții Waymo au refuzat să comenteze informațiile Bloomberg.

Waymo, fosta divizie auto a Google, a devenit o companie de sine stătătoare în decembrie 2015. Compania americană operează singurul serviciu comercial de ride-hailing cu mașini complet autonome din lume, Waymo One.

De asemenea, divizia de camioane autonome a companiei, Waymo Via, coloborează cu parteneri precum J.B. Hunt pentru transportul mărfurilor în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
waymo
masini fara sofer
tehnologii condus autonom
taxiuri autonome
robo-taxiuri
finantare
investitie
alphabet
google