Fiat Chrysler și Waymo au semnat un acord exclusiv pentru producerea de van-uri Ram ProMaster (Fiat Ducato) fără șofer

Fiat Chrysler și Waymo au semnat un acord exclusiv pentru producerea de van-uri Ram ProMaster (Fiat Ducato) fără șofer
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 iul 2020

Fiat Chrysler a semnat un acord cu Waymo, divizia de vehicule autonome a Google, pentru un parteneriat dedicat vehiculelor comerciale. Van-urile mărcii RAM vor folosi sistemul de control al Waymo pentru activități de livrări de bunuri fără șofer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mașinile ProMaster, van-uri produse sub marca RAM, vor fi echipate cu sistemul de conducere autonomă L4 Waymo Driver, pentru utilizarea lor pe piața americană, după cum anunță Fiat Chrysler. Contractul dintre cele două companii prevede ca Waymo să devină furnizor exclusiv pentru LCV-urile FCA, cu perspectiva dezvoltării ulterioare a parteneriatului pe toată gama de automobile a constructorului Fiat Chrysler. Conform anunțului, contractul prevede posibilitatea accesării clienților la nivel global cu vehiculele dezvoltate în cadrul acestui parteneriat.

FCA și Waymo au deja un parteneriat încheiat acum patru ani, pentru testare și dezvoltarea de vehicule autonome. „Parteneriatul nostru care are deja patru ani continuă să intre pe noi teritorii. Încorporând Wyamo Driver, cea mai bună tehnologie de conducere fără șofer din lume, în minivanurile Pacifica, am devenit singurul parteneriat actual care dezvoltă tehnologie complet autonomă în lumea reală, pe șosele publice. Cu acest nou pas, aprofundând relația noastră cu cel mai bun partener de tehnologie din acest spațiu, ne întoarcem spre nevoile clienților noștri comerciali prin punerea la dispoziție, împreună, a rulării fără șofer pentru vehicule comerciale ușoare, începând cu Ram ProMaster”, a declarat Mike Manley, CEO al FCA Group.

Bosch își regrupează diviziile de software și electronice pentru automobile într-o singură entitate CITEȘTE ȘI Bosch își regrupează diviziile de software și electronice pentru automobile într-o singură entitate

De celalată parte, John Krafcik, CEO al Waymo, spune că mașinile FCA au fost primele din flotele de vehicule autonome ale companiei. „FCA a fost primul nostru partener OEM, și am mers un drum lung împreună. Minivanurile Chrysler Pacifica Hybrid au fost primele vehicule în flota Waymo One și, ghidate de Waymo Driver, au condus deja sigur și eficient mai multe mile de autonomie decât orice alt vehicul de pe planetă. Astăzi extindem parteneriatul cu FCA cu Waymo Driver ca soluție exclusivă Level 4 pentru această companie auto globală. Îmrpeună, vom introduce Waymo Driver în gama FCA de mărci, deschizând noi frontiere pentru ride-hailing, livrări comerciale și utilizare personală pentru vehicule în toată lumea”.

Mașina Ram ProMaster, care va utiliza sistemul de autonomie Waymo, este de fapt un Fiat Ducato, adaptat pentru piețele din SUA și Canada. Cea mai imporantă deosebire față de microbuzele de marfă din Europa ale mărcii Fiat este motorul impresionant, un V6 de 3.6 litri pe benzină, care face din acest model unul extrem de sportiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
fca
fiat chrysler
waymo
ram promaster
vehicule autonome
lcv fara sofer