În urmă cu un an de zile, o statistică publicată de Eurobarometrul dedicat educației financiare arăta o situație îngrijorătoare: 30% dintre români sunt analfabeți financiar, în timp ce nu mai mult de 10% au competențe financiare. Cea mai mare bancă din țară, Banca Transilvania, a decis atunci că trebuie să facă ceva. Un program ambițios, lansat pentru a prezenta pe înțelesul oricui teme financiare esențiale, s-a dezvoltat pe mai mult componente și a ajuns, între timp, la sute de mii de oameni.
Bogdan Bălașa, General Manager în cadrul HILS Development, companie de dezvoltări rezidențiale și mixed-use, afirmă că, odată promulgată, legea REIT-urilor va impacta semnificativ piața rezidențială, în sensul că va pune o presiune suplimentară pe cererea care deja este foarte mare în raport cu oferta existentă în piață.
Evoluția pieței rezidențiale din București a fost una constantă în ultimii 4 ani, prețurile medii la apartamente înregistrând creșteri între 21% și 116%, arată un studiu recent realizat de către HILS Development și imobiliare.ro, ce vizează principalele 19 zone rezidențiale din Capitală.
Încheiem o asigurare cu speranța că nu va fi nevoie să o folosim niciodată, în cazul în care polița trebuie să ne protejeze de evenimente și riscuri nedorite. Sunt, însă, și forme de protecție prin asigurare care nu vizează doar riscurile asociate bunurilor sau sănătății noastre, ci sunt în paralel metode de economisire și investiții. Indiferent de asigurările la care apelăm, obligați de anumite legi sau voluntar, informarea este importantă. La ce trebuie să fim atenți când încheiem o poliță? Cum citim un contract de asigurare? Ce riscuri nu pot fi acoperite? Ce întrebări adresăm agentului de asigurare?
Avansul tehnologic al chinezilor în materie de mașini electrice e undeva cu 10 ani înaintea celorlalți, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, Răzvan Moldovan, CEO Plus Autotrade, în contextul în care tot mai multe companii chineze din domeniul auto au anunțat că se pregătesc să-și lanseze produsele pe piețele europene.
Piața de leasing operațional se bazează în primul rând strict pe mașini noi sau aproape noi, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, Bogdan Speteanu, co-fondator Moov Leasing, care aseamănă evoluția pieței cu “dinții unui fierăstrău”, adică având “perioade bune, după care perioade de pauză”.
Pentru piața auto, 2024 a fost ca un roller coaster, înregistrând o volatilitate crescută, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, Răzvan Moldovan, CEO Plus Autotrade. Bogdan Speteanu, co-fondator Moov Leasing, definește însă anul 2024 ca fiind ”unul ciudat, ca toții de după pandemie încoace”.
Schimbarea legii privind scăderea impozitării la sursă de la 10% la 1% și la 3% a determinat o creștere semnificativă a numărului de investitori în fondurile deschise de investiții, spune la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF).
Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri, recomandă celor interesați de a-și diversifica sau crește veniturile prin intermediul fondurilor de investiții în primul rând să economisească, iar abia după ce au acel fond de urgență care să le asigure supraviețuirea în cazuri de forță majoră, precum pierderea locului de muncă.
În ultimii 30 de ani, școala a avut o problemă, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la Profit.ro TV, Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF). Mai exact, adaugă el, n-a reușit să țină pasul cu dezvoltarea vieții în general, aspect care se observă în contextul actual.