WeLoveDigital.forum Răzvan Ionescu, Telekom România: Sunt discuții cu mai multe primării pentru implementarea de proiecte Smart City

WeLoveDigital.forum Răzvan Ionescu, Telekom România: Sunt discuții cu mai multe primării pentru implementarea de proiecte Smart City
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 apr 2017

Telekom România se află în discuții cu primăriile mai multor orașe pentru dezvoltarea unor proiecte de tip Smart City, a anunțat, la WeLoveDigital.forum, Răzvan Ionescu, Director Marketing - Segment Business al Telekom Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Forumul, extrem de important pentru piața de business și organizat pe două zile, are ca parteneri UPC, Telekom, Cert, Philips, Fan Courier, Visa, Iqos, easypost și DWF, fiind organizat cu sprijinul IAB, IAA, ANSSI, ANIS și 2Performant. Parteneri media sunt News.ro, Adevarul.ro, Iqads, Smark, Softlead

Deși se fac doi ani de când vorbim în România de Smart City și există deja proiecte concrete, România nu a ajuns la stadiul de integrare a acestor proiecte. Conform lui Răzvan Ionescu, beneficiile importante ale proiectelor de Smart City vin din funcționarea împreună a acestora.

În prezent există un decalaj la nivelul primăriilor, dar și al ministerului în privința cunoașterii beneficiilor pe care proiectele integrate de tip Smart City le pot aduce pentru orașe.

De asemenea, există o problemă în finanțarea acestor proiecte. Până acum, acestea au fost finanțate în cea mai mare parte de companiile private. Autoritățile trebuie însă să investească și să folosească inclusiv fonduri europene pentru proiectele de Smart City, a punctat directorul Telekom.

Până acum, autoritățile s-au concentrat pe soluții simple de Smart City, precum cele de iluminat inteligent, parcări inteligente sau WiFi public.

“Interesul nostru în acest domeniu este evident, iar la ora asta suntem în discuții cu mai multe primării pentru implementarea unor astfel de proiecte”, a arătat Răzvan Ionescu.

Acesta este de părere că, anul acesta, vor exista foarte multe proiecte de Smart City în România și că, spre sfârșitul anului, se va putea vom vorbi de proiecte la scară largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
forum
ionescu
telekom