Inspectorii ANAF au intrat în control în discoteci și baruri/cluburi de noapte

Inspectorii ANAF au intrat în control în discoteci și baruri/cluburi de noapte
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2022

Inspectorii Antifraudă ai ANAF au controlat în iulie și august discoteci și baruri/cluburi de noapte, pentru a verifica fiscalizarea veniturilor și existența documentelor justificative pentru produsele vândute. de asemenea, acțiuni de control au avut loc și la firme din stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre și din regiunea Delta Dunării.

Controalele au vizat cu precădere fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin utilizarea caselor de marcat, și existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării.

Ce au vizat controalele în baruri

Începând cu data de 8 iulie, au fost organizate acțiuni de control la contribuabilii care desfașoară activități de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte sau discotecilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Documente confidențiale ale NATO, furate CITEȘTE ȘI Documente confidențiale ale NATO, furate
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Controalele DGAF vizează aspectele fiscale ce decurg din aceste activități, cu precădere fiscalizarea veniturilor și existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării.

  • verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate, reprezentând contravaloarea mărfurilor livrate, inclusiv verificarea respectării prevederilor OUG nr. 28/1999, republicată, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electonice fiscale, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la dotarea și conectarea la sistemul informatic național al ANAF și utilizarea AMEF, după caz;
  • verificarea existenței formelor legale pentru încadrarea în muncă a personalului deservent, respectiv determinarea legală a veniturilor salariale, inclusiv prin raportare la timpul de lucru efectiv lucrat;
  • verificarea îndeplinirii condițiilor legale de funcționare și autorizare pentru punctele de lucru unde se desfășoară activitatea;
  • verificarea provenienței legale a mărfurilor comercializate, cu accent pe cele de tipul băuturilor alcoolice și a produselor de tip tutun/țigarete, inclusiv a respectării modului de marcare cu banderole/timbre, după caz.

În perioada 08.07 - 28.08.2022, în cadrul acțiunii, au fost verificați 248 contribuabili și au fost aplicate 222 sancțiuni contravenționale (197 amenzi și 25 avertismente) în valoare totală de 1.440.880 lei (amenzi și confiscări),respectiv :

  • amenzi contravenționale în valoare totală de 1.251.298 lei;
  • sume confiscate (numerar și bunuri) în valoare totală de 189.582 lei;
  • s-a aplicat măsura suspendării activității în cazul a 8 contribuabili( 3 pentru nedotare cu AMEF, 2 pentru neutilizare AMEF și 3 pentru nerespectarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal);
  • în cazul a 5 contribuabili au fost stabilite/estimate implicații fiscale, reprezentând TVA, impozit pe dividende și impozit pe venit, în valoare totală de 174.207 lei.

Ce au vizat controalele pe litoral și în Deltă

  • verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate, reprezentând contravaloarea mărfurilor livrate, inclusiv verificarea respectării prevederilor OUG nr. 28/1999, republicată, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la dotarea și conectarea la sistemul informatic național al ANAF și utilizarea AMEF, după caz;
  • verificarea existenței formelor legale pentru încadrarea în muncă a personalului deservent, respectiv determinarea legală a veniturilor salariale, inclusiv prin raportare la timpul de lucru efectiv lucrat;
  • verificarea îndeplinirii condițiilor legale de funcționare și autorizare pentru punctele de lucru unde se desfășoară activitatea;
  • verificarea provenienței legale a mărfurilor comercializate, cu accent pe cele de tipul băuturilor alcoolice și a produselor de tip tutun/țigarete, inclusiv a respectării modului de marcare cu banderole/timbre, după caz.
FOTO Comisarii ANPC au aplicat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny. Zeci de unități au fost închise. ”Sunt convins că au scuze, altele decât acelea de a pune mâna pe mop.” CITEȘTE ȘI FOTO Comisarii ANPC au aplicat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny. Zeci de unități au fost închise. ”Sunt convins că au scuze, altele decât acelea de a pune mâna pe mop.”

Au fost verificați 2.416 contribuabili, au fost aplicate 2.542 sancțiuni contravenționale (2.457 amenzi și 85 avertismente) în valoare totală de 12.413.934 lei (amenzi și confiscări), respectiv:

  • amenzi contravenționale în valoare totală de 12.337.310 lei;
  • confiscări (numerar) în valoare totală de 76.624 lei;
  • a fost suspendată activitatea a 38 contribuabili (37 contribuabili pentru nedotarea cu AMEF și 1 contribuabil pentru neutilizare AMEF)
  • au fost stabilite/estimate implicații fiscale, reprezentând impozit pe dividende, impozit pe venit în valoare totală de 108.314 lei.
CONFIRMARE VIDEO&FOTO O urmașă a gigantului electro al Cehoslovaciei comuniste, care s-a bătut cu Elon Musk în UE pe marca Tesla, vine în România, cu o investiție de aproape 100 milioane euro, să facă stocare de energie CITEȘTE ȘI CONFIRMARE VIDEO&FOTO O urmașă a gigantului electro al Cehoslovaciei comuniste, care s-a bătut cu Elon Musk în UE pe marca Tesla, vine în România, cu o investiție de aproape 100 milioane euro, să facă stocare de energie

În cadrul acestei acțiuni au fost verificați un număr de 89 de contribuabili care desfășoară activități în domeniul CLUBURI/BARURI, fiind aplicate 89 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 470.011 lei (amenzi și confiscări).

Acțiunile derulate în cluburi au avut ca și element definitoriu creșterea gradului de conformare la înregistrarea veniturilor realizate și, pe cale de consecință, declararea creanțelor fiscale aferente activității desfășurate. În acest sens, inspectorii DGAF au monitorizat activitatea cluburilor semnificative, în anumite intervale de timp, asistând la activitățile derulate în cadrul incintelor în care sunt deserviți clienții. În situațiile în care au fost constatate abateri de la legislația fiscală, financiară și contabilă, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
cluburi de noapte