Investitorii care au gândit construcția în România a celei mai mari fabrici de procesare a lânii din Europa reclamă că Guvernul, care le-a promis un ajutor de stat, i-a lăsat baltă, iar ei sunt nevoiți să caute acum bani prin străinătate, deși proiectul urma să fie o investiție 100% românească.
Compania olandeză Mosa Meat a depus o cerere la Uniunea Europeană pentru a comercializa grăsime de vită cultivată în laborator, un ingredient care ar putea transforma produsele pe bază de plante în opțiuni mai atractive pentru iubitorii de carne, conform Euractiv.
Producția de cartofi din România continuă să scadă, în condițiile în care costurile cu semințele s-au dublat în ultimii ani, iar forța de muncă din sectorul agricol a devenit tot mai scumpă și mai greu de găsit, relatează Euronews.
Taxele vamale în scopul protejării consumului de produse interne promise de noul președinte american Donald Trump încă nu s-au materializat, dar în primele declarații publice de după preluarea mandatului acesta a reiterat deja ideea că va introduce un set de taxe pe bunurile importate din Canada și Mexic începând cu 1 februarie. Și nu e tot, pentru că de mai multe ori a amenințat cu taxe vamale și în raport cu UE sau China. Dar ce ar însemna acest lucru pentru consumatori? s-a întrebat cunoscuta publicație eater.com
Retailerul german Lidl, prezent și în România, va extinde până în 2030, la nivel internațional, cu 20% față de 2023 ponderea alimentelor pe bază de plante disponibile, precum sursele de proteine pe bază de plante, cerealele integrale, fructele și legumele.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că, din acest an, vor putea fi găsite midii și stridii produse în cadrul fermelor pisciole din Marea Neagră, precum și câteva specii de pești care în prezent sunt importate din Grecia sau din Bulgaria.
Cartoful, cunoscut drept „pâinea săracului”, continuă să fie unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Cu toate acestea, suprafața cultivată cu cartofi la nivel național aproape că s-a înjumătățit în ultimii ani, punând în pericol producția acestui aliment de bază, informează Radio România Actualități.
Salamul de Nădlac, un produs tradițional românesc cu o rețetă transmisă din generație în generație, a intrat în procesul de înregistrare într-un sistem de calitate european. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii, care subliniază, într-o postare pe Facebook, autenticitatea gustului și respectarea tradițiilor strămoșești în procesul de preparare.
Previziunile specialiștilor arată că recolta de cereale din Rusia, din 2025 va fi cea mai proastă din ultimii 23 de ani.
Exporturile de produse agroalimentare românești pe piața Statelor Unite rămân încă limitate. Printre mărfurile vândute se numără mierea, brânzeturile, vinurile și organele de oaie.