VIDEO&FOTO Avionul și limuzina lui Nicolae Ceaușescu au fost vândute. Prețul de vânzare

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Rombac ''Super One-Eleven'', fostul avion prezindențial al lui Nicolae Ceaușescu (FOTO mai jos),  scos la licitație cu prețul de pornire de doar 25.000 de euro, a fost vândut cu 120.000 de euro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități
Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, limuzina Paykan Hillman-Hunter, primită cadou de Nicolae Ceaușescu - cu prilejul alegerii sale, în 1974, în funcția de președinte al Republicii Socialiste România - de la ultimul șah al Iranului Mohammad Reza Pahlavi, scoasă la licitație cu 4.000 euro, a fost vândută cu 95.000 euro. VIDEO&FOTO AICI.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În august 1982 era prezentat public primul și singurul avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11 (sau Rombac One-Eleven), iar primul zbor oficial a fost executat în toamna aceluiași an pe aeroportul Băneasa, în fața întregii conduceri a statului român.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Zborul inaugural cu pasageri al avionului ROMBAC 1-11 avut loc un an mai târziu, în ianuarie 1983, pe ruta București-Timișoara, iar prima cursă externă a acestui aparat a fost efectuată în martie același an pe ruta București-Londra.

Compania de consultanță PCF Investment Banking a instrumentat, pentru grupul CocoRico preluarea operațiunilor din România ale gigantului Banvit Foods și a atras finanțare de la CEC si EximBank. Interviu cu Mihai Iordan, Managing Partner CITEȘTE ȘI Compania de consultanță PCF Investment Banking a instrumentat, pentru grupul CocoRico preluarea operațiunilor din România ale gigantului Banvit Foods și a atras finanțare de la CEC si EximBank. Interviu cu Mihai Iordan, Managing Partner

Astfel, România devenea primul stat comunist din lume, exceptând URSS, care producea un avion de pasageri cu reacție, motoarele fiind fabricate în țara noastră la uzinele Aerofina și Turbomecanica, sub licență Rolls Royce.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

VIDEO&FOTO Avionul și limuzina lui Nicolae Ceaușescu au fost vândute. Prețul de vânzare

Avionul „Super One-Eleven” a fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu timp de 4 ani, între 1986 și 1989. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae ceaușescu
avion prezidențial