Înainte de transferul către Allianz, grupul german Gothaer capitalizează subsidiara din România cu 5 milioane de euro

Înainte de transferul către Allianz, grupul german Gothaer capitalizează subsidiara din România cu 5 milioane de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 sep 2021

Grupul german Gother a capitalizat subsidara din România, care va fi preluată de Allianz (Germania), cu 24,73 milioane de lei, la 57,45 milioane de lei, prin aport în numerar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La finele anului 2020, asigurătorul avea un capital social de 32,71 milioane de lei, de la 84,79 milioane de lei în 2019.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În luna mai a acestui an, Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Allianz, care operează în România prin Allianz-Țiriac, preia afacerile din România ale Gothaer. În decembrie 2018, Gothaer a anunțat o "reașezare ordonată a activităților din România".

Subscrierile din prime ale Gothaer România s-au menținut pe un trend negativ și în 2020, scăderea față de anul precedent fiind de 13,7%, la 77,84 milioane de lei, contrar creșterii de 7% a pieței locale de asigurări generale (exclusiv RCA), se arată într-un document al companiei analizat de Profit.ro. În 2019, subscrierile au consemnat un recul de 42%, la 90,2 milioane de lei.

Grupul financiar german Gothaer a intrat pe piața din România în octombrie 2012, prin preluarea a 67% din capitalul social al Platinum Asigurări.

ULTIMA ORĂ Electric Castle - din nou amânat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Electric Castle - din nou amânat

Acțiunile au fost vândute de Constantin Toma, fost director general al Omniasig și președinte CA al companiei, și Efraim Naimer, membru CA.

Ulterior, pachetul de acțiuni deținut de cei doi administratori a scăzut de la 33% la 17,7%, în urma infuziilor de capital realizate de Gothaer.

În februarie 2014, grupul german a anunțat că își va majora participația la subsidiara din România de la 82,3% la 100%, prin preluarea acțiunilor controlate de Toma și Naimer, care mai dețineau fiecare câte 8,85% din titluri.

Înființat în 1820, grupul Gothaer are peste 4 milioane de clienți și a raportat în 2020 prime de 4,55 miliarde de euro, în ușoară creștere față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
gothaer
capitalizare
allianz