Un antreprenor din Baia Mare lansează un semnal de alarmă: vor veni 2 ani grei, poate cei mai grei de după 1989, transmite termene.ro.
Producătorul de mobilă Taparo SA din Târgu Lăpuș, unul dintre cei mai mari din regiunea Maramureș, a intrat în insolvență, la propria cerere, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro, și a depus notificare de concedieri colective.
Președintele rus Vladimir Putin a transferat acțiunile companiei mixte a producătorului de bere AB InBev din Rusia sub administrare temporară, conform unui decret publicat luni pe un site oficial al guvernului rus, transmite Reuters.
Ierarhia producătorilor de automobile la nivel global nu s-a schimbat foarte mult în acest an, chiar dacă în prim plan au apărut companiile chineze, care acaparează cotă de piață lună de lună. BYD este principalul concurent pentru constructorii din linia doua, pentru că podiumul aparține, deocamdată, marilor companii japoneze sau occidentale.
Aproape jumătate din necesarul de energie electrică din orele de vârf de consum al teritoriului din dreapta Nistrului al Republicii Moldova, controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău, ar urma să fie asigurat de către România, de la 1 ianuarie 2025, dacă va înceta tranzitul de gaze rusești prin Ucraina către Transnistria, ducând aproape la oprirea centralei MGRES de la Cuciurgan, potrivit planului Ministerului Energiei de peste Prut.
Compania națională aeriană TAROM lansează o ofertă specială pentru perioada 30 decembrie 2024 - 1 ianuarie 2025, cu prețuri la bilete de la 23 euro pe rute interne.
Tesla a anunțat că lucrările de construcție ale Megafabricii de baterii din Shanghai au ajuns la final în ultimele zile ale acestui an, după opt luni de lucrări. Uzina va produce sisteme de stocare a energiei Megapack.
Pachetul majoritar al companiei de soluții de securitate cibernetică Fort este achiziționat de fondul Agista, dedicat investițiilor pe piața AeRO, parte a Impetum Group.
Motivele situației financiare dificile în care a ajuns compania țin de fundamentele procesului de decarbonare a economiei europene și sunt cu atât mai semnificative cu cât este vorba de Danemarca, una dintre țările europene cele mai avansate în tranziția energetică.
Impozitul pe construcții pentru companii, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus prin ordonanța-trenuleț adoptată astăzi de Guvern, va fi de 1% din valoarea construcțiilor existente în patrimoniul acestora, față de 1,5%, cât prevedea proiectul de OUG, a declarat ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.