De profesie economist, el a lucrat timp de aproape 25 de ani la Keler Group, cea mai mare casă de clearing și custodie de valori mobiliare de pe piața de capital și cea de energie din Ungaria și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, controlată de banca centrală a Ungariei și cu Bursa de la Budapesta acționar minoritar.
Producătorul francez de trenuri Alstom, al cărui principal acționar este un fond de pensii din Canada, pregătește ultimele detalii pentru construcția unui nou depou pe un teren de la Atelierele CFR Grivița, parte a unei investiții ce depășește 50 de milioane de euro, prin care s-a inaugurat deja un prim depou, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
În continuare industria de HoReCa se confruntă cu provocări în ceea ce privește forța de muncă, foarte mulți antreprenori din domeniu fiind nevoiți să apeleze la importul de personal.
Gigantul Meta, care obține profituri în valoare de zeci de miliarde de dolari, a fost amendat cu 251 de milioane de euro în Uniunea Europeană (UE), din cauza unei falii de securitate pe Facebook în 2018, relatează AFP.
Compania americană Databricks, cu doi IT-iști de origine română printre fondatori, a atras fonduri de 10 miliarde de dolari, la o evaluare a producătorului de software de 62 de miliarde de dolari.
Holdingul Veroniki, condus în calitate de președintă a Consiliului de administrație și director executiv de Veronica Gușă de Drăgan, a doua cea mai bogată femeie din România, a cumpărat participația de 16,5% deținută de compania austriacă Propangas în business-ul GPL ButanGas, unul dintre cele mai mari de profil din Europa, având astfel întregul pachet de acțiuni, relevă date publicate în Monitorul Oficial.
EIT InnoEnergy, motorul principal de inovare în domeniul energiei sustenabile, susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), organism al Uniunii Europene, anunță numirea lui Mikołaj Budzanowski în funcția de Membru al Consiliului de Administrație și CEO al EIT InnoEnergy Europa Centrală. Numirea, efectivă din ianuarie 2025, are ca obiectiv consolidarea impactului organizației asupra creșterii tehnologiilor curate în Europa Centrală, avansând semnificativ practicile industriale sustenabile.
Societăți dezvoltatoare controlate de 2 dintre cei 21 de câștigători ai primei licitații organizate de Ministerul Energiei pentru selectarea investitorilor în eoliene și fotovoltaice ce vor primi subvenții prin intermediul așa-numitelor contracte pentru diferență (CfD), finanțate printr-un grant european nerambursabil, au semnat astăzi cu ministerul contracte de finanțare nerambursabilă UE prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiecte de stocare de energie electrică.
Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat societății Distribuție Energie Electrică România (DEER), operatorul de distribuție din cadrul Grupului Electrica, un împrumut în valoare de 200 de milioane de euro pentru a-și moderniza rețeaua care acoperă 40% din teritoriul României și deservește aproximativ 4 milioane de gospodării și întreprinderi.
Tranzacția prin care compania ungară de stat MVM vrea să cumpere afacerile din România ale E.On este posibil să nu fie aprobată, de autoritățile române, transmite ministrul Energiei, Sebastian Burduja