Iulian Stanciu pierde cotă în acționariatul eMAG

Iulian Stanciu pierde cotă în acționariatul eMAG

Iulian Gabriel Stanciu

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 nov 2023

Dante International, administratorul eMAG, cel mai mare retailer online local, a fost capitalizat cu echivalentul în lei al sumei de 50 milioane euro, aportul în numerar provenind de la MIH B2C Holding BV (Olanda), acționarul majoritar și parte a grupului sud-african Naspers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Suma reprezintă prețul de subscriere a 31.912 acțiuni, emise pentru majorarea capitalului de la 1,494 milioane de lei la 1,526 milioane de lei, și prima de capital de 49,993 milioane de euro aferentă acțiunilor emise.

EXCLUSIV Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

În urma operațiunii, MIH B2C Holding BV (Olanda) și-a majorat participația la 87,92%, în timp ce Iulian Stanciu a coborât la 12,08%, relevă datele analizate de Profit.ro. Potrivit termene.ro, antreprenorul român avea în 2013 o cotă de 21,5% .

O operațiune similară a fost anunțată de Profit.ro în septembrie 2023. Mai multe detalii AICI.

ASF extinde lista - Euroins Insurance, parte a grupului bulgar Eurohold, cu faliment deschis în România, poate subscrie mai multe categorii de risc pe piața locală a asigurărilor, dar fără RCA CITEȘTE ȘI ASF extinde lista - Euroins Insurance, parte a grupului bulgar Eurohold, cu faliment deschis în România, poate subscrie mai multe categorii de risc pe piața locală a asigurărilor, dar fără RCA

În 2022, Dante International a consemnat afaceri de 7,14 miliarde de lei (în scădere cu 3% față de anul precedent) și un profit net de 123,73 milioane de lei (de la o pierdere de 181,87 milioane de lei în 2021). Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
dante international
iulian stanciu
naspers
capitalizare
creante
credite