Startup-ul SanoPass - evaluat la 2 milioane de euro după o investiție de la Cleverage Venture Capital și Founders Bridge. Firma se listează pe SeedBlink pentru încă 100.000 de euro

Startup-ul SanoPass - evaluat la 2 milioane de euro după o investiție de la Cleverage Venture Capital și Founders Bridge. Firma se listează pe SeedBlink pentru încă 100.000 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2020
SanoPass, un startup fondat în primăvara anului 2019, care emite abonamente medicale de prevenție oferite de angajatori ca beneficii pentru angajați, va primi o investiție totală de 400.000 de euro, într-o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții Cleverage Venture Capital, ca Lead Investor, fondul de investiții Founders Bridge si în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink.

Astfel, Cleverage Venture Capital asigură o investiție de tip equity (cu deținere de acțiuni) de 150.0000 de euro, Founders Bridge participă în egală masură cu o investiție de 150.000 de euro, în timp ce suma de 100.000 de euro va fi strânsă prin platforma de equity crowdfunding SeedBlink. Pentru întreaga sumă de 400.000 de euro, compania oferă 20% din capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Ovidiu Șandor caută teren pentru următorul proiect imobiliar, după ce a vândut The Office fraților Pavăl de la Dedeman. „Investițiile din România nu ar trebui să depindă doar de marii jucători internaționali.“ CITEȘTE ȘI Ovidiu Șandor caută teren pentru următorul proiect imobiliar, după ce a vândut The Office fraților Pavăl de la Dedeman. „Investițiile din România nu ar trebui să depindă doar de marii jucători internaționali.“
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În cadrul campaniei de equity crowdfunding, care începe marți, 10 martie, și care va dura cel mult 30 de zile, investitorii vor putea subscrie o sumă de cel puțin 2.500 euro și un maxim de 25.000 euro. Investitorii pot avea acces astfel la deținerea de equity într-un startup activ în piața abonamentelor medicale din România, care are acum o valoare de 270 milioane de euro.

Investitorii principali ai Cleverage Venture Capital, prima asociere de business angels care finanțează startup-urile din domeniul health-tech cu potențial de creștere, sunt antreprenorii Wargha Enayati (președinte Enayati Group), Georgios Sofianos (healthcare antreprenor, CEO Sofmedica), Sergiu Neguț (business angel și co-fondator Fintech OS), Voicu Oprean (fondator AROBS Transilvania Software) și Alexandru Popescu (executiv cu peste 20 de ani de experi-ență la nivel C-level în industria medicală în Europa Centrală și de Sud-Est).

Founders Bridge este un fond de investiții suedez, lansat de cinci antreprenori în serie, printre care doi fondatori români, Adrian Trif și Liviu Munteanu. Fondul de investiții oferă suport în business development, strategie și product market fit în special pentru produse de tip SaaS și marketplace.

Business-ul 2K Telecom, controlat de fratele lui Sebastian Ghiță, unul dintre cei mai importanți jucători telecom, a fost scos la vânzare. Operatorul - evaluat la peste 15 milioane euro CITEȘTE ȘI Business-ul 2K Telecom, controlat de fratele lui Sebastian Ghiță, unul dintre cei mai importanți jucători telecom, a fost scos la vânzare. Operatorul - evaluat la peste 15 milioane euro
 
Banii care vor fi atrași prin investiția totală de 400.000 euro (300.000 de euro equity, de la cele două fonduri de investiții, și 100.000 prin SeedBlink) vor fi alocați astfel: marketing și comunicare: 22%, creșterea echipei comerciale: 50%, îmbunătățirea produsului și diversificare: 14%, cheltuieli administrative: 14%.
 
Startup-ul gestionează servicii medicale în valoare totală de circa 10.000 de euro lunar și estimează că va depăși anul acesta pragul de 20.000 de abonați. 

SanoPass este controlat de Andrei Vasile și Mihai Vădan.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sanopass
startuo
abonamente medicale