Tranzacția prin care britanicii de la PayPoint vând afacerile din România și ies de pe piață, pe masa Concurenței

Tranzacția prin care britanicii de la PayPoint vând afacerile din România și ies de pe piață, pe masa Concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2021

Tranzacția prin care procesatorul britanic de plăți PayPoint își vinde operațiunile din România către fondul de investiții polonez Innova Capital, prezent în România cu un portofoliu bogat de companii, a intrat în analiza Consiliului Concurrenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Innova va plăti aproximativ 47 milioane de lire sterline (51,7 milioane euro) în numerar pentru subsidiarele PayPoint Services SRL și PayZone SA deținute de britanici în România.

În toamnă, Profit.ro a anunțat că PayPoint Services va prelua prin fuziune Payzone.

Fondul polonez a mai investit anterior într-un procesator de plăți din România. În 2011, Innova a preluat Provus Group, cel mai mare centru de procesare plăți din țară, activ vândut în 2016 către grupul german Wirecard în schimbul sumei de 32 milioane euro.

Tranzacție - Compania-mamă a unuia dintre marii jucători români din energie a cumpărat de la Enel un parc eolian bulgăresc CITEȘTE ȘI Tranzacție - Compania-mamă a unuia dintre marii jucători români din energie a cumpărat de la Enel un parc eolian bulgăresc

Vânzarea afacerilor din România se înscrie în strategia PayPoint de a se concentra pe activele de bază din Marea Britanie.

“În conformitate cu prioritățile noastre strategice, suntem încântați că am ajuns la un acord pentru vânzarea PayPoint România. Afacerea românească face parte din grup de 13 ani și aș dori să mulțumesc echipei de conducere din România și angajaților pentru contribuția lor la PayPoint în acest timp. Am decis să vindem afacerea românească pentru a ne concentra pe piețele noastre centrale din Marea Britanie și pe prioritățile noastre strategice pentru creșterea viitoare pe aceste piețe”, spune directorul general al PayPoint, Nick Wiles.

PayPoint a intrat pe piața românească în 2007, prin achiziția distribuitorului local de produse și servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă Pay Store SRL, redenumit ulterior PayPoint Services SRL.

Compania și-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub marcă proprie în august 2008 și și-a extins portofoliul de clienți prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. 

Pe lângă serviciile pentru plata facturilor de utilități, servicii TV, telecom și internet, PayPoint furnizează servicii de transfer de bani și oferă șoferilor posibilitatea de a-și plăti rovinieta folosind terminalele proprii. Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, la anumiți comercianți.

În anul fiscal încheiat pe 31 martie, PayPoint România a obținut venituri brute de 69,7 milioane lire (76,7 milioane euro) și un profit înainte de taxe de 6,8 milioane lire (7,5 milioane euro).

Activele din România au fost evaluate la 48,5 milioane lire (53,36 milioane euro) la finele lunii martie.

Cu sediul la Varșovia, Innova Capital este un fond activ în regiunea Europei Centrale și de Est, având în portofoliu investiții în companii ca Oshee, Neomedic, Voxtel (Orange Moldova), Orange România, Energobit și MobiTEL.

Fondul a finalizat recent preluarea rețelei de magazine Optiplaza, brand românesc pe piață din 2004, la câteva luni după ce a primit avizul Concurenței pentru achiziția rețelei de magazine OPTIblu.

viewscnt
Afla mai multe despre
paypoint
payzone
innova capital
tranzactie
achizitie
vanzare paypoint romania