Tranzacție finalizată: Fondul de investiții Innova Capital preia și rețeaua de magazine Optiplaza

Tranzacție finalizată: Fondul de investiții Innova Capital preia și rețeaua de magazine Optiplaza
scris 8 ian 2020

Tranzacția prin care fondul de investiții Innova Capital preia și rețeaua de magazine Optiplaza, brand românesc pe piață din 2004 și având astăzi 46 de magazine la nivel național, după ce recent a preluat firma Optical Network, care deține rețeaua de magazine OPTIblu, a fost finalizată.

Fondul, cu sediul în Varșovia (Polonia), preia întreaga participație a firmei.

În cazul OPTIblu, Profit.ro a anunțat că operațiunea a fost de aproape 20 milioane euro.

EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății CITEȘTE ȘI EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății

Firma, controlată până la acest moment de AMC Covasna (89%, deținută de Marius Chiriac și Cristian Beres) și de Paul Licșor, deține două lanțuri de comerț cu amănuntul, respectiv Optiplaza și Optica Express.

Planul Innova este de a extinde rețeaua actuală de vânzare cu amănuntul din România.

În 2018, cu peste 230 de angajați, Optiplaza a avut afaceri de 43,7 milioane lei și un profit net de circa 1 milion lei.

Firma are sediul în Brașov.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
optiblu
innova