Tranzacție: MedLife achiziționează și Spitalul Lotus Ploiești

Tranzacție: MedLife achiziționează și Spitalul Lotus Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2019

MedLife a preluat integral Spitalul Lotus din Ploiești,unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din județul Prahova, cu servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare și maternitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Spitalul cuprinde 22 de paturi în 12 rezerve, 2 săli de terapie intensivă și un bloc operator cu 2 săli de operație. Partea de ambulatoriu este dotată cu 9 cabinete de consultații, care acoperă 21 de specialități medicale, dar și cu un departament complet de radiologie și imagistică medicală dotat cu aparatură de ultimă generație. Totodată, unitatea cuprinde și un laborator, care efectuează peste 500 cele mai complexe teste medicale.

Google are nevoie de mai multe luni pentru a rezolva problema scanării faciale a telefoanelor Pixel CITEȘTE ȘI Google are nevoie de mai multe luni pentru a rezolva problema scanării faciale a telefoanelor Pixel

În 2018, spitalul Lotus a deservit circa 100.000 de pacienți. Compania are în prezent peste 135 de medici și asistente și a înregistrat la nivelul anului 2018 o cifră de afaceri de 3,9 milioane euro.

MedLife a semnat recent o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 90 milioane de euro, care include modificarea și majorarea facilitaților existente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziții, atât la nivel național, cât și internațional.

Recent, rețeaua e a preluat pachetul majoritar de acțiuni al laboratorului Onco Team Diagnostic din București, pe piață de 6 ani. Este primul laborator de anatomie patologică din portofoliul companiei. Anul trecut, laboratorul a avut o cifră de afaceri de 5,2 milioane lei și un profit de circa 49.000 lei.

MedLife a obținut în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 468,29 milioane lei, în urcare cu 25,4% față de 373,55 milioane lei în perioada similară a anului trecut, context în care și profitabilitatea s-a ameliorat substanțial.

Listată acum 2 ani și jumătate la Bursa de Valori București, compania MedLife (M) vine la S1 cu rezultate financiare în creștere. Compania a realizat venituri operaționale de 472,19 milioane lei, cu 25,7% mai mari decât cele de 375,52 milioane lei din primele 6 luni din 2018. În același interval de raportare, cheltuielile operaționale s-au majorat într-o dinamică apropiată, +23,8%, la 444,06 milioane lei, de la 358,46 milioane lei.

Astfel, profitul din exploatare a crescut cu 64,8%, la 28,12 milioane lei, de la 17,06 milioane lei. În pofida adâncirii rezultatului financiar negativ, care s-a mărit cu 92,2%, la 14,36 milioane lei, de la 7,47 milioane lei, dinamica a fost încă și mai bună la nivelul rezultatului net global atribuibil acționarilor. Acesta a urcat cu 72,4%, la 10,47 milioane lei, de la 6,07 milioane lei la S1 2018.

Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza posibilei contaminări cu arsenic CITEȘTE ȘI Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza posibilei contaminări cu arsenic

Activele totale ale MedLife se ridicau la data de 30 iunie la 883,69 milioane lei, fiind cu 17,2% mai mari decât cele de 754,09 milioane lei de la 1 ianuarie 2019. Este rezultatul unei expansiuni a afacerilor. Cea mai recentă mutare a companiei a fost o suplimentare a deținerii de acțiuni la grupul de firme Genesys din Arad.

În luna iunie,  compania a anunțat că are ținte de achiziții externe de 20 milioane euro în țară și în străinătate și a chemat acționarii să voteze majorarea limitei de credit cu 15 milioane euro. În general, eforturile de extindere au fost susținute de asumarea unor împrumuturi. La nivel de grup, MedLife avea la jumătatea anului datorii totale de 697,18 milioane lei, în urcare cu 21,2% față de cele de la 1 ianuarie.

Compania MedLife a fost fondată de familia Marcu, iar în urma unor operațiuni de piață de la finele anului 2017, aceasta a coborât sub nivelul de dețineri de 50%. 

Compania a semnat diferite alte achiziții, precum Genesys Arad și centrul Badea Medica din Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
clinici
lotus ploiești