Exporturile de gaze naturale din România au crescut cu 50% astăzi față de ieri, de la 5 milioane metri cubi la 7,5 milioane metri cubi, livrărilor directe către Republica Moldova, prin punctul de interconectare de la Ungheni, adăugându-li-se cele efectuate prin intermediul Ucrainei, pe la Isaccea-Orlovka 1, care ajung ulterior tot peste Prut.
OMV Petrom și-a planificat să folosească în România o parte din gazele pe care le va extrage din Marea Neagră.
Ungaria ridică o nouă centrală electrică, pe locul celei vechi din Tiszaújváros, la circa 150 kilometri de granița cu România.
Premierul Marcel Ciolacu și mai mulți miniștri au mers astăzi pe Paltforma Neptun Deep, descrisă ca fiind ”o minune tehnologică” de 90 de metri înălțime și 120 de metri lungime.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că au dat deja amenzi de aproape 900.000 de lei în cadrul acțiunii de verificare la nivel național a genților care funizează energie termică. Până în prezent, au fost verificați 79 de operatori, dintre care 61 au avut abateri, iar 30 de operatori au fost solicitați să remedieze deficiențele.
Compania de petrol și gaze Serinus Energy, operatorul perimetrului de hidrocarburi Satu Mare, anunță că a câștigat un proces împotriva ANAF după ce, în 2018 și 2019, autoritatea fiscală română a refuzat să ramburseze sume de TVA în valoare totală de 8,32 milioane de lei (1,39 milioane de lire sterline).
O firmă deținută indirect de frații Pavăl, fondatorii Dedeman, va primi licența pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice.
Mai multe echipaje de pompieri intervin la un incendiu izbucnit la o instalație din cadrul Rafinăriei Petromidia.
Asito Kapital a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Romgaz pentru servicii de asigurare voluntară de sănătate pentru salariații companiei. Polița a fost semnată pentru suma de 4,55 milioane de euro, de la 4,56 milioane de euro pentru doi ani.
Ucraina a început să exporte biometan în Uniunea Europeană prin sistemul său național de conducte de transport de gaze naturale, având drept destinatar Germania, unde primul volum de combustibil gazos ucrainean obținut din prelucrarea energetică a deșeurilor agricole, constând în gunoi de grajd, a ajuns printr-o livrare de probă efectuată prin interconexiunile gaziere cu Slovacia și Cehia.