Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a transmis un avertisment către clienții săi despre existența la acest moment a unei metode de fraudare prin telefon.
Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu lansează un mesaj - după ce proprietarul OMV Petrom a convenit vânzarea unei cantități importante viitoare de gaze din Marea Neagră către o companie germană - în care spune că gazul va ajunge la români prin Romgaz, el arătând că nu trebuie să ne plângem singuri de milă pentru că nu ne ia nimeni clienții casnici de gaze și nu ne ia nimeni gazul din Marea Neagră.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le ″recomandă″ public celor de la OMV Petrom să-și retragă litigiul inițiat împotriva României la Curtea de Arbitraj de la Paris, în care este reclamată prevederea legală potrivit căreia statul român are preemțiune la cumpărare în privința cantităților prevăzute de contractele bilaterale de vânzare încheiate de producătorii de gaze naturale offshore.
Un parc fotovoltaic de opt milioane de euro va fi realizat, anul acesta, la Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara, anunță Agenția de presă Rador.
În prezent, Romgaz face furnizare concurențială pentru circa 600 de locuri de consum de gaze naturale și 400 de locuri de consum de energie electrică. La acestea se adaugă 2.500 de locuri de consum de gaze pentru care compania este furnizor de ultimă instanță (FUI).
Premier Energy, grup controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc și listat la Bursa de Valori București (BVB), a anunțat finalizarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova și, totodată, aprobarea de către reglementatorul energetic din Basarabia a majorării prețurilor și tarifelor de furnizare și distribuție a energiei practicate de filialele moldovenești ale companiei.
Opt țări din nordul Europei - Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Islanda și cele trei țări baltice (Estonia, Letonia, Lituania) - au publicat o declarație comună în care au promis că vor colabora cu Comisia Europeană și cu alți parteneri-cheie pentru a fi pregătiți să intensifice asistența internațională acordată Republicii Moldova în actuala situație de criză în domeniul energetic, considerând că decizia Gazprom de a sista livrările de gaz în Transnistria vizează subminarea stabilității politice și economice a Republicii Moldova.
Prevederea a fost introdusă prin aceeași ordonanță de urgență care le permite ministerelor să-și majoreze participațiile la companiile la care sunt acționare, majoritare sau minoritare, în scopul prevenirii ″preluării ostile″ sau ″decapitalizării″ acestora.
Destine Broker de Asigurare a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Compania Municipală Termoenergetica pentru servicii de asigurare de răspundere civilă tip "Directors and Officers Liability" (D&O), polița urmând să acopere membrii Consiliului de Administrație și directorul general ai societății.
Sistemul centralizat de încălzire din Capitală, cel mai mare din țară, operat de Compania Municipală Termoenergetica, controlată de municipalitatea bucureșteană, va începe să fie alimentat și cu agent termic produs pe bază de energie regenerabilă, ca parte a angajamentului european al României de a decarbona progresiv sectorul.