Din suma de peste 1 miliard de lei estimată ca venit suplimentar la buget din noua ”taxă pe stâlp”, circa 75% va fi plătită de către companii de stat, conform calculelor oficiale ale Ministerului Finanțelor.
Impozitul pe construcții speciale, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus de la 1 ianuarie 2025, în cotă de 1%, a fost modificat prin două forme de calcul.
Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat cu 50.000 de lei compania Conpet.
Eurowind Energy și Autoliv, jucător în sisteme de siguranță auto, au semnat un acord de achiziție directă de energie electrică (Power Purchase Agreement – PPA) pe o perioadă de 12 ani în România.
KazMunaiGas (KMG), compania de stat kazahă, principal acționar al celei mai mari rafinării din România, Petromidia, analizează posibilitatea privatizării parțiale rafinăriilor a Atyrau și Pavlodar din Kazahstan, printre investitorii vizați cel mai important fiind grupul rus Tatneft, relevă datele analizate de Profit.ro.
Compania Rețele Electrice România, operatorul de distribuție a energiei deținut în România de grecii de la PPC, a lansat o licitație de sute de milioane de lei pentru sisteme de măsurare inteligentă, relevă date analizate de Profit.ro.
Companiei românești Artrom Steel Tubes SA, deținătoarea și operatoarea uzinei producătoare de țevi din oțel fără sudură de la Slatina și a oțelăriei pentru țevi de la Reșița, care însumează încasări anuale de circa 2 miliarde lei și peste 2.000 de angajați, i-ar putea fi permisă de către ANAF reluarea plăților către acționarul majoritar (practic unic, cu deținere de 99,999914%) Artrom Investment GmbH, rezultă din date analizate de Profit.ro.
Rusia, al doilea cel mai mare exportator de petrol din lume, a impus restricții pe o altă rută majoră de export.
Instituțiile de reglementare a sectorului energiei electrice din Uniunea Europeană și industria de profil din UE se contrazic cu privire la efectul investițiilor necesare în dezvoltarea rețelelor de transport și distribuție a electricității de pe continent, pentru integrarea volumului tot mai mare de producție din surse regenerabile și pentru susținerea electrificării în creștere a economiei europene în general, asupra tarifelor de rețea suportate pe facturi de consumatorii de pe Bătrânul Continent.
Peste 10.400 de familii din România își vor putea instala panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei, după ce Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat astăzi, 2 aprilie, o nouă listă cu dosarele acestora, aprobate de Comitetul de Avizare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, informează AFM.