Canadienii de la DeepRock Minerals renunță la un proiect de explorare în România, prin care și-ar fi mărit portofoliul cu 461%

Canadienii de la DeepRock Minerals renunță la un proiect de explorare în România, prin care și-ar fi mărit portofoliul cu 461%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 iul 2023

Compania canadiană DeepRock Minerals, specializată în achiziționarea, explorarea și dezvoltarea proprietăților minerale, a renunțat la un proiect de explorare din Munții Apuseni, care i-ar fi mărit portofoliul local cu 461%, la peste 3.500 de hectare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În 2021, cum a relatat Profit.ro, DeepRock a semnat un contract pentru achiziția unei participații de 100% dintr-o proprietate de explorare prospectivă situată în Munții Apuseni, operațiune prin care și-ar fi extins poziția funciară în România de la 764 de hectare la 3.528 de hectare.

DeepRock a achitat un avans de 275.000 de dolari canadieni vânzătorului, firma românească Augustine Trading Professionals SRL, și trebuia să emită 9 milioane de acțiuni proprii către aceasta la momentul obținerii licenței de explorare, plus alte 9 milioane de acțiuni în funcție de atingerea mai multor repere privind resursele de aur estimate.

VIDEO Joint-venture între Transelectricile țărilor ce vor să construiască cablul energetic submarin Caucaz-UE în Marea Neagră. Memorandum semnat la București CITEȘTE ȘI VIDEO Joint-venture între Transelectricile țărilor ce vor să construiască cablul energetic submarin Caucaz-UE în Marea Neagră. Memorandum semnat la București

Părțile au agreat însă acum să rezilieze contractul de achiziție, Augustine Trading urmând să returneze avansul plătit de DeepRock până pe 30 octombrie.

Directorul general al companiei canadiene, Andrew Lee, a motivat decizia spunând că DeepRock se va concentra pe proprietatea Esperança Lithium din Brazilia, achiziționată recent, precum și pe proiectul aurifer Golden Gate din New Brunswick.

DeepRock rămâne în România cu proiectul mina polimetalică Zăpozilor de 7.641 kilometri pătrați din munții Apuseni, județul Bihor, pentru care a achiziționat licența de prospectare în 2020, de la firma Romanium Metal, condusă de Adrian Volintiru, fost director general la Romgaz.

De altfel, după cum a scris Profit.ro, canadienii l-au numit ulterior pe Volintiru la conducerea operațiunilor din România.

Canadienii de la DeepRock Minerals renunță la un proiect de explorare în România, prin care și-ar fi mărit portofoliul cu 461%

DeepRock urma să își extindă portofoliul din România cu un perimetru de 27.636 kilometri pătrați, situat în apropierea proiectului Zăpozilor. Sursa: deeprockmineralsinc.com

DeepRock Minerals, fondată în 2014, este condusă de Andrew Lee, indicat ca lucrând cu companii publice în ultimii 15 ani, anterior implicat în proiecte cu aur în Ecuador și fosfat în Guineea-Bissau. Lee este și directorul general al York Harbour Metals (fosta Phoenix Gold Resources Corp.), companie minieră cu proiecte în SUA (aur) și Canada (cupru și zinc).

În aprilie 2021, Phoenix Gold Resources a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția unei participații de până la 75% într-un proiect de extracție a litiului în România, în județul Sibiu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
deeprock minerals
explorare aur apuseni
mina polimetalica zapozilor bihor
augustine trading professionals
romanium metal