EXCLUSIV Flanco declanșează o extindere agresivă, după cel mai mare buget de investiții din istoria companiei. Terenuri mari cumpărate pentru investiții de tip greenfield

EXCLUSIV Flanco declanșează o extindere agresivă, după cel mai mare buget de investiții din istoria companiei. Terenuri mari cumpărate pentru investiții de tip greenfield
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 feb 2024

Flanco, printre cei mai mari retaileri locali de produse IT&C, electronice și electrocasnice, controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, președinte executiv eMAG, a cumpărat, în ultimele șase luni, primele două terenuri în orașele Botoșani și Brașov, cu suprafețe de 5.000 metri pătrați, pentru investiții de tip greenfield în structuri comerciale, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Sîrbu, directorul general al companiei. Bugetul alocat acestor investiții a fost de 4,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Am cumpărat primele două terenuri în orașele Botoșani și Brașov, cu suprafețe de 5.000 metri pătrați, unde ne propunem să facem investiții de tip greenfield, structuri comerciale care să respecte total ceea ce ne dorim de la un magazin sub marca noastră. Vorbim despre un concept de magazin cu o suprafață comercială de 1.500 metri pătrați, eficient energetic și operațional, adaptat necesităților noastre și ale clienților care ne vizitează, dar și cerințelor de sustenabilitate", a afirmat Sîrbu.

El arată că 2023 a marcat o reluare puternică a planurilor de dezvoltare pentru diverse centre comerciale pe teritoriul României și "în multe dintre ele ne dorim să fim prezenți".

EXCLUSIV Asirom urcă puternic la RCA după falimentul Euroins și aduce pe piață o premieră: Virtual advisory board, cu liceeni ca viitori clienți. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asirom urcă puternic la RCA după falimentul Euroins și aduce pe piață o premieră: Virtual advisory board, cu liceeni ca viitori clienți. "Vreau să dau bani la acționari și să schimb modul de gândire al salariaților."

"Urmărim să ne extindem rețeaua în întreaga țară, țintind atât orașe mici, cât și mari, centre comerciale noi și vechi, parcuri de retail, dar și magazine stradale. Spre deosebire de anii trecuți, însă, suntem de acum înainte atenți și la oportunitățile de achiziție. Proiectele de dezvoltare Flanco încep, astfel, să vizeze noi arii de interes, prin achiziția de terenuri sau construcții cu destinație comercială. Urmărim oportunități similare în toate orașele mari și medii din România", a explicat directorul general al retailerului.

Anul trecut Flanco a deschis 7 magazine noi, a relocat 3 magazine, a reamenajat 10 magazine și a închis 2 magazine. Rețeaua număra, la finele anului trecut, 159 de magazine. 

"În 2023, pentru aceste proiecte, am alocat cel mai mare buget de investiții din istoria Flanco, peste 30,5 milioane de lei, parțial planificat, parțial ca urmare a valorificării de oportunități. Anul acesta ne propunem să urmăm aceeași strategie, planificare bugetară, dar care să ne permită flexibilitate pentru achiziții valoroase. Abordarea în ceea ce privește investițiile este ușor diferită decât cea din trecut – mai degrabă decât să cheltuim un buget anterior stabilit, ne orientăm investiția în funcție de oportunitățile apărute în piață și de proiectele interesante pe care le găsim", a afirmat Sîrbu.

DOCUMENT Poșta Română vrea să se doteze cu un sistem ERP. Buget - 17 milioane de lei. Cel mai mare proiect de digitalizare a companiei CITEȘTE ȘI DOCUMENT Poșta Română vrea să se doteze cu un sistem ERP. Buget - 17 milioane de lei. Cel mai mare proiect de digitalizare a companiei

Ultimele date publice disponibile arată că Flanco Retail a consemnat în 2022 o cifră de afaceri de 1,063 miliarde de lei (de la 1,03 miliarde de lei în 2021) și un profit net de 4,66 milioane de lei, comparativ cu 15,1 milioane de lei în anul precedent.

Acționarii retailerului sunt Iulian Stanciu - 95% și Dragoș Sîrbu - 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
flanco
investitii