Impozitul pe proprietate va crește de la 1 ianaurie 2026, întrucât este jalon în PNRR, a declarat președintele PNL, Ilie Bolojan, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, orice guvern va fi instalat în perioada următoare nu va putea evita și creșterile de taxe, alături de reduceri de cheltuieli și prioritizări de investiții, pentru a echilibra bugetul.
Președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, spune că cei care promit soluții magice sunt niște profeți falși, el adăugând că cor trebui luate măsuri de corecție care majoritatea sunt nepopulare dar necesare și pentru asta e nevoie de o susținere parlamentară și așteaptă ca săptămâna viitoare să se închidă aceste discuții în așa fel încât, în termenul cel mai scurt, să existe o suținere pentru acest pachet de măsuri.
ING transmite un nou avertisment clienților din România legat de fraudele online.
Liderii partidelor care vor forma viitorul Guvern au căzut de acord să reducă cheltuiellle bugetare cu 5%, respectiv cu 20 miliarde lei, reperezentând cheltuieli de personal, de funcționare, cu subvențiile și investițiile. În cazul investițiilor, reducerea va fi de 10 miliarde lei, conform informațiilor Profit.ro.
Persoanele care primesc pensie specială, pensie de serviciu sau indemnizație de serviciu ar urma să își piardă acest beneficiu dacă sunt condamnate pentru fapte de corupție, conform unui proiect analizat de Profit.ro.
Curtea de Apel București (CAB) a decis, printr-o hotărâre definitivă, să modifice o sentință anterioară, caz semnalat de Profit.ro, în urma căreia un angajat al Amazon Development Center România, centrul de dezvoltare din Iași al gigantului american, a obținut obligarea companiei la plata unor daune morale în sumă de 200.000 lei și încetarea "actelor de hărțuire morală", precum și anularea măsurii de plasare a sa în programul de îmbunătățire profesională Pivot.
Persoanele singure cu venit net lunar de maxim 2.574 lei, familiile cu venit net lunar/membru de cel mult 1.784 lei, precum și alte categorii de consumatori casnici de electricitate aflați în sărăcie energetică vor beneficia de sprijin de la stat, sub forma unui tichet de valoare denumit tichet de energie, pentru a-și plăti facturile de curent electric, după eliminarea plafonării prețurilor finale, de la 1 iulie 2025.
Românii cu pensii private, Pilonul II (obligatorii, administrate privat) și Pilonul III (opționale, administrate privat), își vor putea încasa banii prin retragere programată, sume plătite pentru o perioadă limitată de timp - până la rambursarea întregului activ personal - sau prin pensii viagere, achitate pe întreaga durată de viață a membrului sau a supraviețuitorului, în cazul pensiei viagere cu componentă de supraviețuitor, prevede un proiect de lege analizat de Profit.ro și care va reglementa mecanismele de plată a pensiilor private, inclusiv a fondurilor constituite special în acest scop.
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a lansat o campanie națională de informare publică destinată consumatorilor de energie electrică, cu mai puțin de o lună înainte de eliminarea prețurilor finale plafonate la electricitate, de la 1 iulie 2025.
Partidele care vor să formeze Guvernul încearcă astăzi să definitiveze pachetul de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, o mărire de taxe fiind dată ca sigură de surse politice.