Ilie Bolojan: Suntem singura țară din lume care ne pensionăm judecătorii la 48 de ani. Va trebui să corectăm

Social   
Ilie Bolojan: Suntem singura țară din lume care ne pensionăm judecătorii la 48 de ani. Va trebui să corectăm

Premierul Ilie Bolojan a declarat că România este singura țară din lume în care judecătorii se pensionează la 48 de ani, cu o pensie medie de 5.000 euro, ''care este cam de nouă ori mai mare decât pensia medie din România, în condițiile în care o bună parte din români se pensionează la 65 de ani''.

Întrebat despre pensiile speciale, șeful Guvernului a precizat că în pachetul fiscal doi sau trei va fi abordată și această problemă.

Urmărește-ne și pe Google News
Apelurile telefonice false primite din afara României vor fi blocate de către operatori CITEȘTE ȘI Apelurile telefonice false primite din afara României vor fi blocate de către operatori

'Cel mai târziu în pachetul doi sau trei, vom ataca și problema pensiilor speciale, pentru că nu doar că este un jalon, deci o obligație în raport cu Comisia Europeană și cu finanțările pe care le primim, și este pur și simplu o necesitate socială. Suntem singura țară din lume care ne pensionăm judecătorii la 48 de ani, cu o pensie medie de 5.000 euro, care este cam de nouă ori mai mare decât pensia medie din România, în condițiile în care o bună parte din români se pensionează la 65 de ani. Acesta este un lucru care nu mai poate continua și ideea că această măsură se aplică până în 2060 și ceva nu stă în picioare, pentru că pur și simplu nu este doar un aspect de nedreptate, nu este doar un aspect care afectează calitatea actului de justiție, pentru că atunci când un om este la maturitatea profesională, îl trimit la pensie'', a spus, la Știrile Pro Tv, Bolojan.

FOTO - ANAF îi ia Elenei Udrea spre vânzare 40 hectare teren agricol de lângă proprietatea lui Băsescu CITEȘTE ȘI FOTO - ANAF îi ia Elenei Udrea spre vânzare 40 hectare teren agricol de lângă proprietatea lui Băsescu

Potrivit șefului Guvernului, ieșirea la pensie a magistraților la 48 de ani trebuie corectată, fiind un aspect ''care ține de o minimă justiție socială și de un minim respect pentru cetățeni'.

''În loc ca de la 48 până la 60 de ani, de exemplu, să aibă 12 ani de punere în valoare a experienței pe care a cumulat-o, noi continuăm cu această măsură. Va trebui să o corectăm. E un aspect care ține de o minimă justiție socială și de un minim respect pentru cetățenii țării noștri', arătat acesta, potrivit Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
ilie bolojan
judecatori
pensie