Medima Health, rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie pornește extinderea la nivel național și deschide o clinică de servicii imagistice în județul Călărași.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, afirmă că oamenii vor putea renunța la masca de protecție în momentul în care se va ajunge la un grad ridicat de imunziare colectivă și atunci când oamenii de știință vor constata că nu circulă tulpini are virusului care să nu fie acoperite de vaccin.
Comitetul de Coordonare a Vaccinării - 27.944 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate cu vaccinul de la Pfizer. Cele mai multe reactii adverse s-au înregistrat după vaccinul AstraZeneca.
Prima reacție adversă severă înregistrată în România, provocată de vaccinul Pfizer, se află în curs de investigare, au declarat pentru ȘtirileProTv surse medicale.
A zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 201.240 doze, sosește luni în țară.
Măsurile anti-Covid adoptate de autorități par să fi înrăutățit starea de sănătate a populației, inclusiv cea psihică, experții anticipând declanșarea în viitorul apropiat a unei adevărate “pandemii a sănătății mentale” la nivel global. În România, aceasta deja a început de la mijlocul anului trecut și s-a agravat spre finalul său, când decesele puse pe seama tulburărilor mentale și de comportament, dar și cele cauzate de boli ale sistemului nervos, s-au majorat cu peste 50% față de perioada similară a anului precedent.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță că, sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate îl va depăși pe cel al persoanelor infectate de la începutul pandemiei. Până vineri, 771.239 de persoane au fost vaccinate de la debutul campaniei, iar 774.555 s-au infectat.
Oficialii Uniunii Europene au anunțat că au aprobat o listă cu teste antigen rapide pentru depistarea Covid-19, ale căror rezultate vor fi recunoscute în cele 27 de țări ale blocului comunitar.
În ultimii ani, exportul paralel a fost acuzat de crearea lipsurilor unor medicamente, atât în România dar și în alte state europene. Cu toate că, teoretic, exportul paralel ar putea reprezenta o cauză a acestor lipsuri, acesta nu este în realitate un aspect confirmat de către Agențiile Naționale ale Medicamentului Europene.
Alianța Pfizer/BioNTech a anunțat că a încheiat un contract în vederea furnizării a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva covic-19 Uniunii Europene (UE), criticată dur din cauza lentorii campaniei de vaccinare, relatează Euronews.