Profit.ro a lansat Profit Live, primul invitat a fost viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu

Profit.ro a lansat Profit Live, primul invitat a fost viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2016

Profit.ro a lansat Profit Live, o platformă prin intermediul căreia vor fi dezbătute cele mai importante probleme aflate pe agenda publică. Prima emisiune Profit Live l-a avut ca invitat, de la ora 14.00, pe viceguvernatorul Băncii Naționale a României Bogdan Olteanu, care a vorbit despre proiectul legii privind darea în plată, aflat astăzi la votul final în Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Serviciul este lansat în parteneriat cu Telekom.

Emisiunea poate fi urmărită AICI.

Primul invitat la Profit Live a abordat probleme de actualitate legate de efectele Legii privind darea în plată, dar și alte aspecte privind stabilitatea financiară a țării.

Cum se pregătește Banca Națională să facă față riscurilor sistemice severe menționate în Raportul de stabilitate, după adoptarea Legii dării în plată? Ce impact concret va rezulta asupra bilanțurilor băncilor, având în vedere forma în care legea a ieșit a doua oară din Parlament, cu mai multe modificări solicitate de BNR și de sistemul bancar? Există posibilitatea ca BNR să impună preventiv restricții băncilor care ar putea fi afectate cel mai mult de eventualele dări în plată? Cum vor fi afectate băncile care au acordat credite în franci elvețieni? Problemele de constituționalitate semnalate de președintele țării rămân n continuare valabile?

Acestea au fost doar câteva dintre aspectele lămurite despre proiectul legii privind darea în plată împreună cu viceguvernatorul BNR.

Alte subiecte fierbinți au fost posibilitatea aplicării mai devreme a Legii falimentului personal și implicațiile faptului că președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze Legea pentru înființarea Comitetului de Supraveghere Macroprudențială, care ar urma să fie condus de guvernatorul Isărescu, apreciind că documentul are prevederi neconstituționale. 

Profit.ro a lansat Profit Live, primul invitat a fost viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu

viewscnt
Afla mai multe despre
profit
live
olteanu