VIDEO Vicepremierul Borc, la Profit LIVE: Vrem ca statul să păstreze controlul asupra companiilor de resurse minerale

VIDEO Vicepremierul Borc, la Profit LIVE: Vrem ca statul să păstreze controlul asupra companiilor de resurse minerale
scris 16 mai 2016

Guvernul actual intenționează să adopte o strategie în domeniul minier care să prevadă că statul va păstra controlul majoritar la companiile din sectorul resurselor minerale, inclusiv la Societatea Națională a Sării (Salrom), a declarat, la Profit LIVE, vicepremierul și ministrul Economiei Costin Borc. Acesta a adăugat, pe de altă parte, că speră ca, până la finalul anului, Salrom să fie listată la Bursă, pentru a permite celuilalt acționar al companiei, Fondul Proprietatea, să-și lichideze participația. 

"Pregătim împreună cu primul ministru o discuție de strategie minieră în care spunem că la societățile de resurse minerale la care statul este acționar majoritar, cum ar fi CupruMin sau Societatea Națională a Apelor Minerale sau Salrom, nu putem problema ca statul să renunțe vreodată la pachetul majoritar de acțiuni, deci vrem ca statul să păstreze controlul în proporție de 51% la aceste societăți", a declarat Costin Borc, la Profit LIVE.

El a spus că Guvernul vrea ca statul să rămână acționar inclusiv la Salrom.

"Noi dorim să rămanem majoritari și la Salrom. În cazul Salrom, unde Fondul Proprietatea deține 49% din capital, listarea la Bursă înseamnă listarea participației Fondului Proprietatea și nu a deținerii statului. Sperăm ca listarea Salrom să aibă loc până la finalul acestui an, depinde și de cât de repede va fi numit un Consiliu de Administrație care să aibă acest mandat", a explicat Costin Borc.

În ianuarie, AGA de la Salrom, companie controlată de Ministerul Economiei cu 51% din acțiuni și la care Fondul Proprietatea deține 49% din capital, a amânat aprobarea listării la Bursă a companiei, prin vânzarea unui pachet de acțiuni deținut de FP. Deși decizia a fost luată în unanimitate de către cei doi acționari, FP a transmis ulterior că a votat pentru amânare doar pentru a evita "răul mai mare" al respingerii listării de către Ministerul Economiei și a sugerat că ministrul Costin Borc nu a avut curaj să aprobe cotarea la BVB a Salrom

VIDEO Vicepremierul Borc, la Profit LIVE: Vrem ca statul să păstreze controlul asupra companiilor de resurse minerale

viewscnt
Afla mai multe despre
costin borc
profit live
salrom
cuprumin
societatea nationala a apelor minerale