Tesla România, reprezentanța oficială a companiei americane în România, își va deschide al doilea service local, după cel din Voluntari.
Al treilea cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru populație din România a trimis clienților săi o notificare-ofertă privind condițiile de furnizare de după 31 martie anul viitor, când ar urma să fie eliminată actuala plafonare a prețului final pentru casnici, la 0,31 lei/kWh, document intrat în posesia Profit.ro și care prevede scumpirea gazelor de la 1 aprilie 2026.
Administrația Trump a impus UE un tarif vamal de 20% pe bunurile exportate în SUA, ceea ce înseamnă inclusiv pe exporturile românești în America. Decizia administrației americane vine pentru români într-un moment în care relațiile comerciale erau în plină creștere și aveam excedent cu SUA. Impactul are darul de a fi totuși limitat, de vreme ce principalul partener comercial al României este, de departe, UE.
România a fost anul trecut cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană pentru prima dată în istorie, depășind Olanda în ceea ce privește extracțiile raportate în terajouli (TJ) pe baza Puterii Calorice Superioare (PCS). Producția din România a fost în 2024 de aproape 360 mii TJ, în timp ce cea din Olanda, de 322,5 mii TJ, arată date analizate de Profit.ro.
Wall Street a închis cu pierderi foarte puternice.
Premierul canadian Mark Carney a anunțat taxe vamale de 25% pentru unele importuri de automobile americane.
Într-o piață acaparată de acțiunile Băncii Transilvania, indicii de la BVB au fost aduși „pe roșu” de deciziile de taxare a importurilor ale Administrației SUA.
Stellantis declanșează concedierea a 900 de angajați din cinci fabrici americane.
Guvernul a aprobat defrișarea a peste 30 de hectare de pădure de către compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, în vederea finalizării amenajării hidroenergetice Răstolița din județul Mureș, ultimul obiectiv investițional major demarat de autoritățile comuniste din România în 1989, înainte de căderea regimului Nicolae Ceaușescu.
Acreditarea spitalelor e un lucru absolut necesar, atât pentru a avea o procedurare clară a activității acestora, cât și pentru menținerea calității nivelului de asistență medicală și pentru protecția asistenței medicale, afirmă, la Profit Health.forum, Prof. Dr. Simin Aysel Florescu, Manager, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.