Surpriză: Brandul Atifco Fine Food, unul dintre principalii distribuitori locali de alimente, intră în faliment

Surpriză: Brandul Atifco Fine Food, unul dintre principalii distribuitori locali de alimente, intră în faliment
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 sep 2019

Brandul Atifco Fine Food, unul dintre principalii distribuitori locali de alimente, cu afaceri anul trecut de peste 33 milioane lei și circa 100 de angajați, intră în faliment la foarte scurt timp după ce și-a cerut insolvența, reclamând atunci un volum mare de datorii către furnizori și bănci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La finele anului trecut, Profit.ro anunța intrarea în insolvență a brandului. La insolvență au apelat atât Atifco Fine Food SRL, cât și Atifco International, ambele controlate de antreprenori egipteni.

Ultimele date analizate relevă că Atifco Fine Food a intrat acum în faliment.

Atifco Fine Food distribuie, sub propriul brand, alimente precum orez, fasole, ulei, conserve, condimente. Anul trecut, compania, cu 100 angajați (de la 134 în anul precedent), a avut afaceri de 33,3 milioane lei (de la 57,2 milioane lei în 2017) și o pierdere în creștere puternică, de 12,9 milioane lei, de la un minus de circa 640.000 lei în 2017.

Datoriile pentru anul trecut sunt indicate de termene.ro la 38,8 milioane lei, de la 47,8 milioane lei în 2017. Din total, 7,2 milioane lei sunt datorii către stat la finele lunii iunie a acestui an. La finele anului trecut, datoriile către stat însumau 4,8 milioane lei.

Tranzacție: Frații Sharkey își fac exit-ul din afacerea ParkLake, la 2 ani de la deschidere. În acest moment nu mai au niciun proiect în România. Surse: Evaluare de circa 80 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Frații Sharkey își fac exit-ul din afacerea ParkLake, la 2 ani de la deschidere. În acest moment nu mai au niciun proiect în România. Surse: Evaluare de circa 80 milioane euro

Pe lista creditorilor figurează peste 60 de nume, printre care Vodafone, Vista Bank, Agro Chirnogi, Apa Nova, AROBS Transilvania Software, Enel, Midocar, Profi, Selgros, Vodafone, Unicredit, BT Leasing Transilvania.

Lipsa lichidităților deținute în conturi, generată în principal de măsuri de executare silită inițiate de creditori; creanțe încasate la termene maximale, gradul ridicat de îndatorare, management defectuos neadaptat mediului economic actual și cheltuieli cu personalul la un nivel foarte ridicat au fost indicate ca motive care au generat insolvența.

viewscnt
Afla mai multe despre
atifco
insolventa
magazine
retail