Surpriză: Euro Construct Trading `98, al 3-lea mare constructor local, controlat de Sorin Vulpescu și Dan Beșciu, proprietarul restaurantului Golden Blitz, a intrat în insolvență

Surpriză: Euro Construct Trading `98, al 3-lea mare constructor local, controlat de Sorin Vulpescu și Dan Beșciu, proprietarul restaurantului Golden Blitz, a intrat în insolvență
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 feb 2018

Compania Euro Construct Trading `98, controlată de Sorin Vulpescu și Dan Beșciu, ultimul și proprietar al restaurantului Golden Blitz din Capitală, a intrat în insolvență din cauza datoriilor către furnizori, compania fiind profitabilă în fiecare an, dar ajungând, conform datelor analizate de Profit.ro, la un total de restanțe către furnizori de peste 371 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania și-a cerut singură insolvența, înainte ca judecătorii să apuce să se pronunțe în cazul unei cereri similare formulată de o parte dintre creditori, printre care grupul UTI.

Creditorii au cerut insolvența companiei la finele anului trecut și urmau să primească un răspuns de la judecători pe 27 februarie. În aceste condiții, compania s-a grăbit și și-a cerut singură insolvența, în urmă cu o săptămână, cererea fiind acceptată acum de judecători.

Tranzacție: Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive a fost cumpărată de americani CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive a fost cumpărată de americani

Conform procedurii, firma care intră în insolvență la propria cerere beneficiază de o serie de avantaje, precum posibilitatea de a-și propune singură administratorul judiciar.

Datele financiare analizate de Profit.ro relevă că Euro Construct Trading `98, una dintre marile companii de construcții de pe piața locală, a avut profit de la an la an, încheind 2016 cu afaceri de 256,6 milioane lei și un câștig net de 15,9 milioane lei cu un provizion de 8,6 milioane lei.

Tranzacție surpriză: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller

Simultan, însă, datoriile companiei au crescut, ajungând în același an la 371,1 milioane lei. Compania are la rândul ei de recuperat creanțe de 241,4 milioane lei, o posibilă explicație pentru neplata datoriilor.

Conform termene.ro, compania este controlată de Sorin Vulpescu, prin firma VVV Managementul Afacerilor (60%), și Dan Beșciu (40%).

În decembrie 2014, Beșciu a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune, spălare de bani și delapidare.

Adrian Andrici, acționar majoritar U Craiova, finanțator Kamikaze, fost proprietar City FM și jucător pe bursă - o nouă tranzacție: și-a vândut o firmă cu active imobiliare unei companii în care au intrat frații Pavăl de la Dedeman CITEȘTE ȘI Adrian Andrici, acționar majoritar U Craiova, finanțator Kamikaze, fost proprietar City FM și jucător pe bursă - o nouă tranzacție: și-a vândut o firmă cu active imobiliare unei companii în care au intrat frații Pavăl de la Dedeman

Din punct de vedere al afacerilor, Euro Construct Trading `98 ocupă locul 3 printre companiile locale de construcții, pe o piață pe care mai operează în principal Delta Antrepriza de Construcții și Montaj, Tancrad, Fcc Construccion Barcelona sucursala București, Tel Drum și Tehnologica Radion.

Compania a obținut și numeroase contracte cu statul, singură sau în asociere cu alte firme, ultimul contract realizat fiind Pasajul Sudului din București.

În acest caz, primaria Capitalei a acuzat întârzieri și a amenințat cu rezilierea contractului, motiv pentru companie ca, imediat după livrarea lucrării, să înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) marca “DECÂT MULT ȘI PROST MAI BINE PUȚIN ȘI BUN!”.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroconstruct
besciu
insolventa