Tranzacție: Grupul Ameropa, printre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice, proprietar al Azomureș, cumpără o nouă bază în România

Tranzacție: Grupul Ameropa, printre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice, proprietar al Azomureș, cumpără o nouă bază în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 sep 2018

Grupul Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice din România, proprietarul Azomureș, înregistrat în Elveția, va cumpăra baza Sărulești de la Comcereal Fundulea, companie agricolă controlată de Constantin Dumitru, într-o tranzacție care urmează să fie semnată pentru 4 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Baza include un teren în suprafață totală de aproape 86.000 metri pătrați și construcții precum magazii, siloz, pavilioane de locuințe și birouri.

Ameropa mai deține silozuri și magazii în Olt, Constanța, Brăila, Iași, Tulcea, Ialomița, Călărași, Teleorman, Timiș.

Ameropa Grains România este parte a grupului de companii Ameropa Elveția. Aceasta din urmă deține în România atât combinatul de îngrășăminte Azomureș, cât și Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori din portul Constanța, cu o capacitate de 350.000 de tone.

Tranzacție: Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 1 milion de euro. Carrefour cumpără noi acțiuni CITEȘTE ȘI Tranzacție: Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 1 milion de euro. Carrefour cumpără noi acțiuni

Ameropa, fondată în 1948, este o afacere de familie, cu operațiuni în 28 de țări din aproape toate contintelele.

Anul trecut, în România, afacerile companiei au însumat aproape 3 miliarde lei, iar profitul a depășit 28 milioane lei, cele mai mari cifre din ultimii zece ani.

Recent, Ameropa a preluat 40% din firmele Promat Comimpex și Agroind Cauaceu. 

Tranzacție: Polonezii de la R22 cumpără Găzduire Web, controlată de fondul de investiții gestionat local de Andrei Siminel, pentru 1,1 milioane euro și țintesc o cotă de 30% pe piața de hosting din România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Polonezii de la R22 cumpără Găzduire Web, controlată de fondul de investiții gestionat local de Andrei Siminel, pentru 1,1 milioane euro și țintesc o cotă de 30% pe piața de hosting din România

Comcereal Fundulea a avut afaceri de 65,5 milioane lei și un profit net de 1,4 milioane lei, proprietarul Constantin Dumitru fiind, conform termene.ro, și administrator la Uzinsider, care controlează compania specializată în fabricarea utilajelor pentru construcții Comelf.

Cele mai recente date transmise, în 2016, de Ministerul Agriculturii indicau că jucătorii din agricultura locală au efectuat investiții importante în spații de stocare a producției.

viewscnt
Afla mai multe despre
ameropa
cereale
baza
azomures