Autoritățile sanitare americane recomandă reducerea carantinei de la 14 la 10 sau 7 zile

Perspective   
Autoritățile sanitare americane recomandă reducerea carantinei de la 14 la 10 sau 7 zile

Autoritățile sanitare americane recomandă reducerea de la 14 la zece zile a carantinei persoanelor care au intrat în contact cu un caz pozitiv cu covid-19, în cazul în care aceste persoane nu prezintă simptome, iar cele două săptămâni pot fi reduse chiar la o săptămână de carantină, în cazul în care persoana respectivă a fost testată negativ cu noul coronavirus, potrivit unor noi directive, relatează AFP.

Oficiali  în domeniul sănătății speră ca o carantină mai scurtă să fie mai bine respectată și că va reduce constrângerile economice care decurg dintr-oizolare mai îndelungată, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Claudiu Florică și Dinu Pescariu scapă definitiv de acuzații în dosarul Microsoft, însă judecătorii decid confiscarea a 21 milioane de euro CITEȘTE ȘI Claudiu Florică și Dinu Pescariu scapă definitiv de acuzații în dosarul Microsoft, însă judecătorii decid confiscarea a 21 milioane de euro
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

”Credem că dacă putem reduce un pic constrângerea (...), putem obține o respctare  mai bună a reglementărilor în ansamblu”, declară Henry Walke, de la Centrele de prevenție și luotă împotriva bolilor (CDC).

Însă el insistă asupra faptului că această soluție nu este lipsită de riscuri și că persoanele care ies din  carantină prematur este necesar să-și supravegheze o eventuală apariție a simptomelor timp de 14 zile.

Peste 150.000 de persoane sunt testate în prezent pozitiv cu covid-19 - zilnic - în Statele Unite, unde un val de contaminări este așteptat după Thanksgiving, o sărbătoare marcată de deplasarea unor milioane de oameni.

În acest context și anticipând călătoriisuplimentare de Crăciun, autoritățile sanitare americane au emis miercuri și noi recomandări cu privire la momentul efectuării testului, subliniind că soluția cea mai sigură este să rămână acasă.

CDC recomandă un test cu una-trei zile înainte de călătorie și încă unul la trei-cinci zile după întoarcerea din sejur.

”Testele nu elimină riscurile, dar - împreună cu o reducere a activităților neesențiale, supravegeherea apariției simptomelor și alte măsuri de precauție precum purtarea măștii și distanțarea socială - ele pot face călătoriile mai sigure”, apreciază epidemiologul Cindy Friedman.

viewscnt
Afla mai multe despre
carantina
sua
covid-19