China lansează o anchetă cu privire la subvenții acordate de Uniunea Europeană

China lansează o anchetă cu privire la subvenții acordate de Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

China anunță deschiderea unei anchete împotriva Uniunii Europene cu privire la ”subvenții” și ”obstacole în calea investițiilor”, după ce UE a deschis o serie de proceduri cu privire la practici comerciale ale Beijingului pe care le consideră neloiale, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Ministerul Comerțului anchetează cu privire la practici ale UE în domeniul obstacolelor în calea comerțului și investițiilor întreprinderilor chineze”, anunță într-un comnicat ministerul.

Planurile de 130 de miliarde euro ale Europei de Est în domeniul energiei nucleare se lovesc de realitățile financiare CITEȘTE ȘI Planurile de 130 de miliarde euro ale Europei de Est în domeniul energiei nucleare se lovesc de realitățile financiare

Comisia Euroepană (CE) a lansat în ultimele luni o serie de proceduri împotriva Chinei, scrie News.ro.

Ea a deschis la mijlocul lui februarie prima anchetă, în cadrul noii reglementări împotriva subvențiilor, împotriva unei filiale a constructorului feroviar chinez CRRC - numărul unu mondial în sector.

Acest grup asiatic - care candida la furnizarea unor trenuri electrice Bulgariei - s-a retras la sfrâșitul lui martie de la licitație.

Comisia a deschis, la sfârșitul lui aprilie, o anchetă cu privire la achiziții prin licitație din China ale unor dispozitive medicale, suspectând practici ”discriminatorii”.

Alte anchete vizează construcția de automobilele și sectorul eolian.

La începutul lui iulie, UE a impus taxe vamale - suplimentare - de până la 38% importurilor unor mașini electrice chinezești, o decizie care ar putea deveni definitivă în noiembrie.

Bruxellesul acuză Baijingul de faptul că și-a favorizat în mod ilegal contructorii prin subvenții.

Ministerul chinez al Comerțului subliniază miercuri că ancheta este motivată de o plângere a Camerei de Comerț a Chinei.

Această plângere vizează ”produse precum locomotive, energia fotovoltaică, energia eoliană”, precizează ministerul.

Această anchetă cu privire la subvențiile UE urmează să se încheie la 10 ianuarie 2025, dar poate fi prelungită cu trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
uniunea europeană