Consiliul UE confirmă numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

Consiliul UE confirmă numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Consiliul Uniunii Europene a confirmat luni numirea procurorului român Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, iar această numire trebuie să fie confirmată acum și de Parlamentul European, indică un comunicat de presă al Consiliului UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Laura Codruța Kovesi este în prezent procuror în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Ea a deținut anterior diverse poziții de procuror în timpul carierei sale în România, printre care cea de procuror-șef al DNA, scrie Agerpres.

OMC a autorizat oficial Statele Unite să impună tarife vamale Uniunii Europene CITEȘTE ȘI OMC a autorizat oficial Statele Unite să impună tarife vamale Uniunii Europene

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care se așteaptă să fie operațional la sfârșitul anului 2020, va fi o instituție independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.

viewscnt
Afla mai multe despre
laura codruța kovesi
procuror-șef european