Consiliul UE confirmă numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

Consiliul UE confirmă numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Consiliul Uniunii Europene a confirmat luni numirea procurorului român Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, iar această numire trebuie să fie confirmată acum și de Parlamentul European, indică un comunicat de presă al Consiliului UE.

Laura Codruța Kovesi este în prezent procuror în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Ea a deținut anterior diverse poziții de procuror în timpul carierei sale în România, printre care cea de procuror-șef al DNA, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
OMC a autorizat oficial Statele Unite să impună tarife vamale Uniunii Europene CITEȘTE ȘI OMC a autorizat oficial Statele Unite să impună tarife vamale Uniunii Europene
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care se așteaptă să fie operațional la sfârșitul anului 2020, va fi o instituție independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.

viewscnt
Afla mai multe despre
laura codruța kovesi
procuror-șef european