Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnare, dar nu vrea să fie audiată de judecătorii români

Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnare, dar nu vrea să fie audiată de judecătorii români

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2022

Elena Udrea a transmis, prin intermediul avocaților săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferință din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul "Gala Bute".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casație introdus de Elena Udrea, ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obține rejudecarea dosarului, scrie Agerpres.

Armata face angajări masive. Se caută militari profesioniști, dar și rezerviști voluntari. Salariile oferite CITEȘTE ȘI Armata face angajări masive. Se caută militari profesioniști, dar și rezerviști voluntari. Salariile oferite

UPDATE Curtea de Apel de la Sofia a dispus o nouă amânare, pentru 8 iunie, la solicitarea Elenei Udrea, care încearcă să împiedice aducerea ei în România.

"Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauză condițiilor din închisori", a spus Elena Udrea.

Trei avocați angajați de Udrea au explicat instanței că fostul ministru a dat o declarație în Bulgaria și nu mai dorește să fie audiată prin videoconferință.

Președintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

Tot acum, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, care execută o condamnare de cinci ani primită în același dosar, a solicitat să-i fie suspendată pedeapsa și să fie eliberat până la judecarea pe fond a recursului în casație. Magistrații au rămas în pronunțare pe această cerere.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanța supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
elena udrea
condamnare