Fiul lui Ilie Dumitrescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

Fiul lui Ilie Dumitrescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2021

Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, a fost condamnat de Tribunalul București la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. El este acuzat că a vândut cocaină unei persoane care colabora cu procurorii și unui investigator sub acoperire, în apropierea unui local din centrul vechi al Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Detalii despre acest caz pot fi văzute AICI

Judecătorii au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Sică Dumitrescu este obligat să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze 60 de zile muncă în folosul comunității la Administrația Domeniului Public Sector 2 București sau la Administrația Domeniului Public Sector 6 București, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În același dosar, un complice al lui Sică Dumitrescu a primit o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit rechizitoriului trimis în instanță, în 14 ianuarie 2021, procurorii DIICOT au primit o informație că o persoană vinde cocaină în București, iar anchetatorii l-au identificat pe Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu.

În cadrul anchetei, procurorii au apelat la o femeie, care colabora cu procurorii, și la un investigator sub acoperire. Aceștia au primit permisiunea de a cumpăra droguri de la Sică Dumitrescu. De asemenea, un judecător a autorizat interceptarea convorbirilor telefonice, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice, precum și supravegherea video, audio și prin fotografiere a activităților desfășurate de către Sică Dumitrescu, investigatorul sub acoperire și martorul colaborator.

Ulterior, pe 18 ianuarie, femeia și investigatorul sub acoperire l-au contactat pe Sică Dumitrescu pe Instagram și au stabilit să se întâlnească, în jurul orei 20,00, în parcarea de la cafeneaua "The Dock" de pe Cheiul Dâmboviței din București. În zonă a fost instalat un dispozitiv de supraveghere operativă, conform DIICOT.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În seara zilei de 18 ianuarie, cei doi au mers în fața cafenelei "Naked", unde era parcat un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat îmbrăcat în uniformă militară, identificat ulterior drept un caporal de la o unitate militară din București.

Lângă autoturism aștepta Sică Dumitrescu. El a acceptat să-i vândă femeii trei grame de cocaină, contra sumei de 1.350 lei, spun procurorii.

Conform documentelor trimise în instanță, investigatorul sub acoperire și femeia au fost invitați să aștepte în mașina condusă de caporal, aceștia având o conversație despre calitatea "mărfii" pe care urmează să o aducă Sică Dumitrescu. După aproximativ 5 minute, Sică Dumitrescu a revenit la locul de întâlnire, s-a urcat în mașină și i-a înmânat colaboratoarei trei punguțe din material plastic de culoare portocalie ce conțineau o substanță solidă.

După ce au coborât din autoturism și s-au despărțit, colaboratoarea i-a înmânat investigatorului sub acoperire cele trei punguțe primite de la Sică Dumitrescu, conținutul fiind dus la un laborator pentru analiză.

Analizele de laborator au arătat că era vorba de 2,05 grame pulbere care conținea cocaină.

Fiind audiat, Sică Dumitrescu a recunoscut că i-a vândut cocaină martorului colaborator, însă fără a urmări un interes financiar. Referitor la contribuția caporalului, el a declarat că i-a solicitat sprijinul acestuia pentru a-l transporta cu autoturismul, până la întâlnirea cu martorul colaborator, însă militarul ar fi aflat în acea împrejurare că urmează să le vândă cocaină.

În baza probelor strânse, procurorii au stabilit că acel caporal știa dinainte de vânzarea drogurilor și chiar l-a sfătuit pe Sică Dumitrescu să nu fie "slab la negocieri". El a fost trimis în judecată alături de fiul lui Ilie Dumitrescu, pentru complicitate la trafic de droguri.

viewscnt
Afla mai multe despre
sică dumitrescu
trafic de droguri