Germania schimbă legea imigrației și caută muncitori

Germania schimbă legea imigrației și caută muncitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

Parlamentul Germaniei a adoptat o nouă lege privind imigrația, în scopul de a atrage lucrători calificați în țară, care se confruntă cu o lipsă fără precedent de forță de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Legea imigrației, care a fost votată de coaliția la putere cu 388 de voturi "pentru", 234 de voturi "împotrivă" și 31 de abțineri, include un sistem bazat pe puncte care reduce obstacolele de acces pentru solicitanți în funcție de calificările profesionale, vârstă și competențele lingvistice.

Zona liberă de telefoane mobile: Finlanda introduce prima insulă turistică de dezintoxicare digitală din lume CITEȘTE ȘI Zona liberă de telefoane mobile: Finlanda introduce prima insulă turistică de dezintoxicare digitală din lume

Germania se confruntă cu o lipsă de forță de muncă, în special calificată.

”La începutul acestui an, Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK) a informat că peste jumătate dintre companiile din Germania întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor disponibile, din cauza lipsei de muncitori calificați. Procentul companiilor care se confruntă cu dificultăți în recrutarea de personal este la un nivel istoric, conform unui sondaj realizat de DIHK în rândul a 22.000 de companii. Dintre acestea, 53% au raportat un deficit de lucrători calificați”, potrivit stiridiaspora.ro.

Germania se confruntă și cu o scădere demografică și o îmbătrânire a populației, ceea ce duce la un deficit de forță de muncă în anumite sectoare și industrii.

Domenii, cum ar fi tehnologia informației, ingineria, sănătatea și industria manufacturieră, necesită muncitori calificați. Prin urmare, aducerea de muncitori străini cu competențe și calificări specifice poate ajuta la acoperirea acestui gol.

Se știe că Germania are una dintre cele mai mari economii din Europa, iar pentru menținerea ritmului companiile au nevoie de forță de muncă suplimentară.

Acesta a fost și motivul pentru care guvernul german a adoptat legi și politici pentru a facilita imigrația lucrătorilor calificați.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
imigranti