Croația a fost inclusă pe o ”listă gri” a țărilor supravegheate pentru criminalitate financiară

Croația a fost inclusă pe o ”listă gri” a țărilor supravegheate pentru criminalitate financiară
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2023

Organizația internațională de supraveghere a criminalității financiare FATF a anunțat că a adăugat statul membru al UE Croația pe așa-numita ”listă gri” a țărilor aflate sub control special, adăugând că pe listă au fost adăugate și Camerunul și Vietnamul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura face din Croația singura țară din UE aflată pe listă, care include și Emiratele Arabe Unite, Panama și Mali, și vine ca răspuns la deficiențele țării în prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, scrie News.ro

O fundație finanțată de guvernul maghiar achiziționează cel mai mare lanț de librării din Ungaria. Comunitatea scriitorilor își exprimă îngrijorarea că achiziția ar putea duce la consecințe dezastruoase CITEȘTE ȘI O fundație finanțată de guvernul maghiar achiziționează cel mai mare lanț de librării din Ungaria. Comunitatea scriitorilor își exprimă îngrijorarea că achiziția ar putea duce la consecințe dezastruoase

T. Raja Kumar, președintele organizației, a declarat jurnaliștilor că Croația s-a angajat la un plan de acțiune pentru a-și îmbunătăți conformitatea și a îndemnat țara să implementeze acest plan ”cât mai curând posibil”.

Planul de acțiune al Croației include, printre altele, ”evaluarea riscurilor asociate cu utilizarea abuzivă a persoanelor juridice și a aranjamentelor juridice și utilizarea numerarului în sectorul imobiliar”, a spus organizația de supraveghere într-un comunicat.

Forța de acțiune financiară (FATF), cu sediul la Paris, care săptămâna aceasta a organizat una dintre reuniunile plenare regulate ale sale, este o organizație interguvernamentală care sprijină lupta împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului prin stabilirea standardelor globale și verificarea dacă țările le respectă.

Organismul a reiterat vineri, de asemenea, că ”toate jurisdicțiile ar trebui să fie vigilente la riscurile actuale și emergente din eludarea măsurilor luate împotriva Federației Ruse pentru a proteja sistemul financiar internațional”.

FATF a suspendat calitatea de membru al Rusiei în februarie. Aceasta a mai spus vineri că în urma întâlnirii din iunie, niciun membru actual al listei gri nu a fost înlăturat.

viewscnt
Afla mai multe despre
croația
criminalitate financiară