Pandemia triplează piața de servicii de competitive intelligence din România

Perspective   
Pandemia triplează piața de servicii de competitive intelligence din România

Piața de servicii de competitive intelligence s-a triplat în ultimii doi ani în România, companiile fiind mult mai atente, în contextul pandemiei de COVID-19, la fluctuațiile piețelor în care activează, la mișcările competitorilor, la schimbările pieței de muncă și la predictibilitatea climatului politico-social în ansamblul său.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi
Urmărește-ne și pe Google News

Serviciile de competitive intelligence presupun culegerea, analiza și oferirea de informații despre  vulnerabilități, riscuri, ca și despre oportunitățile dintr-o piață, cu scopul de a sprijini luarea de decizii strategice în companii.

„Putem vorbi de piață de competitive intelligence în România de puțin timp. Ca orice piață nouă, ea este direct legată de mai mulți factori socio-economici: gradul de competitivitate pe un anumit sector sau într-o anumită industrie, apetența pentru investiții într-o anumită regiune, măsurile guvernamentale de incentivare sau politica fiscală. Toate acestea influențează direct modul în care conducerea companiilor se raportează la necesitatea serviciilor de tip competitive intelligence. Iar în acest domeniu, România, comparativ cu economiile mult mai dezvoltate din Vest, este încă la început”, spune Gabriel Zgunea, CEO Corporate Intelligence Agency.

Serviciile de competitive intelligence reprezintă circa 30% din întreaga piață de corporate intelligence din România, estimată la aproximativ 10 milioane de euro în 2020.

În prezent, în România, cea mai mare apetență pentru servicii de tip competitive intelligence o au companiile internaționale, care activează în sectoare foarte competitive, precum fonduri de investiții, societăți bancare și companii de asigurări, de retail și energie. În același timp, tot mai mulți manageri înțeleg importanța alocării de resurse în acest sens și apreciază informarea prealabilă, diligența și cunoașterea obiectivă a pieței.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Italia se așteaptă la un deficit mai mic de 10% din PIB în 2021 CITEȘTE ȘI Italia se așteaptă la un deficit mai mic de 10% din PIB în 2021

„În ceea ce privește evoluția pieței de competitive intelligence din România, perspectivele arată foarte bine – dincolo de o mai mare înțelegere cu privire la efectele benefice ale acestor servicii, am observat și un interes investițional crescut, în special din partea investitorilor străini. Odată cu Brexit-ul, dar nu numai din acest motiv, am văzut foarte mulți investitori care analizează oportunitatea de a investi în România sau de a-și muta business-ul aici. Exact într-un asemenea context ne așteptăm să vedem o creștere dinamică a pieței de competitive intelligence, deoarece serviciile de acest gen stau la baza unui proces decizional corect și informat, și la baza unei politici de risk management solide și eficiente”, mai spune Gabriel Zgunea.

viewscnt
Afla mai multe despre
competitive intelligence
pandemie