PREMIERĂ Un membru al guvernului britanic admite: Din cauza Brexit avem acum criza carburanților

PREMIERĂ Un membru al guvernului britanic admite: Din cauza Brexit avem acum criza carburanților
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

Grant Shapps, ministrul britanic al Transporturilor, a admis că Brexit a fost ”un factor” în criza carburanților. Este pentru prima oară când un membru al guvernului Conservator recunoaște acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Brexit este des menționat și fără îndoială a fost un factor”, a spus Grant Shapps, citat de publicația Metro. El a mai spus că principala cauză a crizei din stațiile de carburanți este anularea în pandemie a examenelor pentru șoferii de TIR, arată G4Media.

Oficialul britanic a mai declarat că Brexitul a și ajutat Marea Britanie să iasă din criză pentru că executivul a putut modifica mai ușor regulile pentru examenele de șoferi. ”Deci, de fapt, Brexit a funcționat în ambele sensuri”, a spus el.

Marea Britanie a cerut  armatei sale să fie pregătită să vină în ajutor în criza de combustibil din țară, după un weekend în care britanicii îngrijorați s-au grăbit la benzinării, golind multe dintre acestea, comentează AFP.

"Un număr limitat de șoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiți să intervină și să fie desfășurați, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant", a declarat Ministerul Energiei într-un comunicat.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Penuria de benzină din Marea Britanie s-a agravat și mai mult luni, tot sub influența unor "cumpărături din panică" ale șoferilor îngrijorați, scrie Agerpres.

În toată țara, afișele "fără benzină" sau "defect" apar lângă pompele de benzină, aproximativ 30% din benzinăriile gigantului BP fiind afectate de lipsa de combustibil.

Unele media britanice au publicat videoclipuri cu șoferi nervoși aproape de bătaie lângă pompe, de teamă să rămână în pană ori să nu poată merge la muncă.

Dacă organizațiile medicale au tras un semnal de alarmă cu privire la dificultățile îngrijitorilor de a se deplasa pentru a-și vedea pacienții, unele școli s-au gândit să revină la învățământul online dacă problema persistă.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Potrivit PRA, una din asociațiile distribuitorilor de carburanți, până la două treimi din membrii săi (5.500 de benzinării independente dintr-un total de 8.000 de stații din țară), au rămas fără combustibil duminică, "celelalte fiind aproape pe zero". Dar asociația spune că se așteaptă la "o posibilă relaxare a cererii și la o normalizare a stocurilor în zilele următoare".

Luni, reprezentanții sectorului au dorit din nou să liniștească consumatorii afirmând că există "rafinăriile britanice sunt pline de carburanți".

Situația amintește de raționalizarea benzinei în timpul crizei energetice din anii 1970 sau de un blocaj al rafinăriilor care a paralizat activitatea țării mai multe săptămâni la începutul anilor 2000. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
benzina