STUDIU: 9 din 10 români din mediul urban cred că școala nu e adaptată meseriilor din viitor

STUDIU: 9 din 10 români din mediul urban cred că școala nu e adaptată meseriilor din viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2019

Nouă români din 10 sunt de părere că școala nu îi pregătește suficient de bine pe elevi pentru construirea unei viitoare cariere, iar aproape jumătate dintre părinți cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT, potrivit unui studiu efectuat de școala privată Avenor College și platforma online iVox și publicat luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Întrebați care sunt materiile pe care le-ar scoate din programa școlară, 63% dintre părinți au ales limba latină, în timp ce 45% au ales religia, scrie News.ro.

A doua cea mai bogată familie germană, care deține, printre altele, produsele anticalcar Calgon sau rețeaua de restaurante de tip fast food Pret a manger, își recunoaște legăturile cu regimul nazist CITEȘTE ȘI A doua cea mai bogată familie germană, care deține, printre altele, produsele anticalcar Calgon sau rețeaua de restaurante de tip fast food Pret a manger, își recunoaște legăturile cu regimul nazist

”De asemenea, ei consideră că în orarul copiilor ar trebui să se regăsească materii precum dezvoltare personală, gândire creativă, bune maniere, public speaking sau leadership”, se arată în comunicat.

Potrivit unui studiu realizat în luna martie, 9 din 10 părinți din mediul urban din România sunt de părere că școala nu îi pregătește suficient de bine pe elevi pentru construirea unei viitoare cariere. Conform unui raport întocmit de World Economic Forum, peste 1 milion de meserii vor dispărea în următorii ani, însă vor fi înlocuite de alte 1,7 milioane de job-uri noi.

În acest context, școala privată Avenor College și platforma online iVox au realizat un studiu prin care și-au propus să afle ce cred părinții din România despre meseriile viitorului, respectiv despre pregătirea de care copiii lor beneficiază în cadrul școlii.

”Astfel, au aflat că 5 din 10 români sunt de părere că roboții și tehnica vor înlocui forța de muncă umană. Privind înspre viitor, 49,6% dintre români cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT, în timp ce 25,6% sunt de părere că viitorii adulți vor alege industria jocurilor pe calculator și a inteligenței artificiale”, se arată în comunicat.

În plus, mai puțin de 25% dintre respondenți consideră că medicina, construcțiile sau divertismentul ar putea reprezenta un interes pentru copiii lor. Pe de altă parte, în opiniile românilor, printre cele mai populare meserii ale viitorului se numără cea de UX Designer, Specialist E-Commerce, Data Architect, sau Psiholog.

Întrebați ce abilități ar trebui să dezvolte copiii în cadrul școlii, astfel încât să se bucure de o carieră de succes, 8 din 10 respondenți ai studiului au menționat comunicarea, iar 7 din 10 au ales și competențele de gândire logică. Pe locul trei în topul importanței se află abilitatea de analiză, urmate de managementul unei echipe.

viewscnt
Afla mai multe despre
meserii
scoala