Un cetățean român, între cei 12 membri ai echipajului de pe o navă elvețiană răpiți pe coasta Nigeriei

Un cetățean român, între cei 12 membri ai echipajului de pe o navă elvețiană răpiți pe coasta Nigeriei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2018

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un cetățean român se află între cei 12 membri ai echipajului de pe o navă elvețiană răpiți în largul Nigeriei, fiind afectată Celula de criză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin Ambasada României la Berna și Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, în care a fost implicată o navă sub pavilion elvețian, scrie News.ro

”Reprezentanții celor două misiuni diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din informațiile obținute de la autoritățile elvețiene, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului răpiți se află și un cetățean român”, precizează MAE.

LISTA Teraplast, Therme, Borsec, Vrancart, Prodplast, Automobile Dacia, Bosch, Maspex cer ajutor de stat CITEȘTE ȘI LISTA Teraplast, Therme, Borsec, Vrancart, Prodplast, Automobile Dacia, Bosch, Maspex cer ajutor de stat

Ambasada României la Berna menține legătura permanentă cu Celula de Criză a MAE elvețian, iar Ambasada României la Abuja cu autoritățile nigeriene competente pentru alte informații de interes în vederea soluționării cazului.

Totodată, din dispoziția ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE.

Celula de criză a MAE, prin misiunile diplomatice implicate, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale și cu armatorul.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauția, dată fiind sensibilitatea cazului.

Autoritatea Maritimă nigeriană a dat publicității naționalitățile celor 12 membri ai echipajului de pe o navă elvețiană răpiți pe coasta Nigeriei, între aceștia fiind și un român.

Cei 12 marinari de la bordul navei comerciale elvețiene care au fost răpiți de pirați pe coasta Nigeriei sunt din România, Filipine, Slovenia, Ucraina, Croația, Bosnia-Herțegovina, a anunțat Autoritatea maritimă nigeriană, relatează Reuters.

Nava MV Glarus transporta grâu între Lagos și Port Harcourt, un oraș portuar din sudul Nigeriei. Pirații au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny și au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului.
Massoel Shipping, care operează nava MV Glarus, a comunicat: „Compania lucrează cu autoritățile și specialiștii pentru a-i elibera rapid și în siguranță pe cei capturați”.

Răpirile sunt o problemă majoră în Nigeria, mai ales în zona Deltei Niger, acolo fiind principala sursă a țării de țiței. Anul trecut au avut loc zece luări de ostatici în apele nigeriene.

viewscnt
Afla mai multe despre
nigeria
rapire
cetatean roman