VIDEO Emmanuel Macron, acuzat de iresponsabilitate și masculinitate toxică după ce a băut o bere în 17 secunde

VIDEO Emmanuel Macron, acuzat de iresponsabilitate și masculinitate toxică după ce a băut o bere în 17 secunde
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Imaginile cu Emmanuel Macron care a băut o sticlă de bere în 17 secunde în vestiarul unui club de rugby au stârnit o dispută politică despre consumul excesiv de alcool și acuzații de masculinitate toxică, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Înregistrarea video îl arată pe președintele francez în timp ce primește o sticlă de Corona în vestiarul echipei Stade Toulousain, după ce aceasta a învins-o în finala campionatului Franței pe La Rochelle pe Stade de France din Paris, sâmbătă, cu scorul de 29 – 26, după un meci dramatic și un eseu marcat în penultimul minut de joc, arată G4Media.ro.

CONFIRMARE OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție în Neptun Deep, care va transforma România în cel mai mare producător de gaze din UE CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție în Neptun Deep, care va transforma România în cel mai mare producător de gaze din UE

Îndemnat să bea o bere, Macron golește sticla de 0,33 în aplauzele personalului tehnic și ale jucătorilor, apoi trântește cu mândrie sticla goală pe masă.

„Masculinitatea toxică în conducerea politică într-o singură imagine”, a scris pe Twitter Sandrine Rousseau, deputat din partea Partidului Verde.

„Un președinte care împărtășește bucuria a 23 de jucători și ia parte la tradițiile lor. Asta e tot”, a răspuns Jean-René Cazeneuve, un deputat din partea partidului centrist al lui Macron.

Alegerea berii Corona – băutura preferată a regretatului președinte de dreapta Jacques Chirac – a dus la comentarii despre faptul că Macron a folosit-o pentru a se deschide către electoratul de dreapta sau pentru a arăta că este un om al poporului.

Când Macron a fost filmat în martie, în timpul crizei pensiilor din Franța, în timp ce bea o bere în Kinshasa, a fost acuzat că este rupt de preocupările obișnuite de acasă.

Cu toate acestea, majoritatea comentariilor s-au axat pe poziția lui Macron cu privire la alcool. El este un susținător puternic al industriei vinului din Franța, afirmând odată că bea în mod regulat un pahar de vin la prânz și încă unul seara. El a fost acuzat că a apărat lobby-ul vinului și al alcoolului, blocând încercările autorităților de sănătate publică de a promova „Ianuarie sec”.

Circulația pe Transfăgărășan, redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule CITEȘTE ȘI Circulația pe Transfăgărășan, redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule

Cotidianul Libération a reamintit că, în 2018, Macron a declarat într-un interviu acordat unor ziare locale că, în loc ca vinul să fie o problemă, mai degrabă consumul excesiv de bere și băuturi spirtoase este periculos pentru tineri. El a spus că există o problemă de sănătate publică „atunci când tinerii se îmbată la mare viteză cu alcool puternic sau bere”.

Bernard Basset, de la asociația caritabilă Association Addictions France, a declarat pentru BFMTV: „Președintele are o responsabilitate ca model în ceea ce privește stabilirea unui exemplu de comportament sănătos… În acest caz, el asociază sportul, petrecerile și consumul de alcool într-un context de presiune virilă a colegilor în care toată lumea bea un pic prea mult.”

William Lowenstein, medic și specialist în adicții, a declarat pentru BFMTV: „Este nepotrivit… Ai putea să o faci, dar nu în fața camerelor de luat vederi”.

viewscnt
Afla mai multe despre
emmanuel macron
bere