Povești cu Profit

AUDIO Nou atac al Puterii la adresa băncilor: Mi-e greu să cred că spălarea banilor pe relația cu Rusia a ocolit subsidiarele unor bănci din România

AUDIO Nou atac al Puterii la adresa băncilor: Mi-e greu să cred că spălarea banilor pe relația cu Rusia a ocolit subsidiarele unor bănci din România

ieri, 14:00

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, apreciază că legislația privind controlul și suprevegherea băncilor, în prezent atribuția exculsivă a BNR, poate ar trebui modificată pentru a implica și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, afirmând, în acest context, că îi este greu de crezut că subsidiare din România ale unor bănci din Vest nu au fost implicate în scandalul spălarii de bani din Rusia, în timp ce aici ”apară statul de drept și justiția de penali”.

 • ING, acuzată de spălare de bani
  ING, acuzată de spălare de bani
  ieri, 13:38

  Creditorului olandez ING nu i se permite să-și facă noi clienți pe piața italiană atât timp cât nu îmbunătățește monitorizarea comportamentului clienților, a anunțat Banca Centrală a Italiei, transmit Bloomberg, Reuters și site-ul DutchNews.nl.

 • Datoria externă totală a României a scăzut
  Datoria externă totală a României a scăzut
  ieri, 13:22

  Datoria externă totală a României a scăzut cu 817 milioane euro în ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut, la 98,385 miliarde euro, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

 • Euro a scăzut
  Euro a scăzut
  ieri, 13:15

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, luni, un curs de referință de 4,7525 lei/euro, o scădere de 0,09% față de nivelul atins vineri.

 • România a avut în ianuarie un deficit de cont curent de 114 milioane euro, de 16 ori mai mare decât în ianuarie 2018
  România a avut în ianuarie un deficit de cont curent de 114 milioane euro, de 16 ori mai mare decât în ianuarie 2018
  ieri, 12:49

  Contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 114 milioane euro în ianuarie, de 16,3 ori mai mare față de cel înregistrat în ianuarie 2018, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), publicate luni.

 • Groupama România a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de lei din subcrieri. Profitul net - afectat de amenda Consiliului Concurenței
  Groupama România a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de lei din subcrieri. Profitul net - afectat de amenda Consiliului Concurenței
  ieri, 12:42

  Groupama România, subsidiara grupului francez Groupama și unul dintre primii jucători locali, a subscris anul trecut prime de 1,004 miliarde de lei din asigurări generale și de viață, în creștere cu 8,7% față de 2017, pe fondul avansului veniturilor pe segmentele RCA, CASCO și proprietăți și bunuri, inclusiv zona agricolă. Obiectivul anunțat de conducerea companiei pentru 2018 a fost un avans al subscrierilor de 10%.

 • Piața locală de fashion e-commerce a atins 2,6 miliarde lei. Loc codaș la durata de viață a unui articol vestimentar
  Piața locală de fashion e-commerce a atins 2,6 miliarde lei. Loc codaș la durata de viață a unui articol vestimentar
  ieri, 12:00

  Piața de fashion e-commerce din România a atins o cifră de afaceri de 2,66 miliarde lei anul trecut și este indicată în creștere la 4,31 miliarde lei pentru anul 2022. Ponderea curentă a e-commerce-ului în retail-ul general de modă este de 17,2%, cu prognoză de creștere la 21,3% în același interval.

 • Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 6,7%
  Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 6,7%
  ieri, 11:17

  Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în ianuarie cu 6,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

 • Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,10%
  Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,10%
  ieri, 11:05

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,10%, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

 • Departamentul pentru Transporturi al SUA investighează aprobarea dată de Administrația Federală pentru Aviație avioanelor 737 MAX
  Departamentul pentru Transporturi al SUA investighează aprobarea dată de Administrația Federală pentru Aviație avioanelor 737 MAX
  ieri, 10:57

  Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite investighează aprobarea dată de Administrația Federală pentru Aviație (FAA) avioanelor Boeing 737 MAX, potrivit unor persoane apropiate situației citate de Wall Stree Journal, transmite Reuters.