Povești cu Profit

Președintele Erdogan sfidează UE și promite să continue forajele în largul Ciprului

Președintele Erdogan sfidează UE și promite să continue forajele în largul Ciprului

ieri, 09:29

Președintele Recep Tayyip Erdogan a protestat joi împotriva recentelor sancțiuni pe care UE le-a impus Turciei pentru activitățile ilegale de forare a zăcămintelor de gaze în largul Ciprului și a promis că prospecțiile în regiune vor continua, informează AFP.

 • FOTO Cel mai înalt zgârie nori din Japonia va fi construit la Tokyo
  FOTO Cel mai înalt zgârie nori din Japonia va fi construit la Tokyo
  ieri, 09:00

  Compania imobiliară niponă Mori Building a prezentat joi proiectul unui nou zgârie nori cu o înălțime de 330 de metri, care va fi construit în centrul capitalei Tokyo până în 2023 și care va deveni cea mai înaltă clădire din Japonia, relatează EFE.

 • ANPC a verificat indicatoarele laser comercializate, constatând că foarte multe erau notificate ca periculoase
  ANPC a verificat indicatoarele laser comercializate, constatând că foarte multe erau notificate ca periculoase
  ieri, 08:18

  Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat indicatoarele laser comercializate în mai bine de jumătate din țară, constatând că aproape 18.000 dintre acestea erau notificate ca fiind periculoase. Echipele de control au dat amenzi în valoare de peste 500.000 de lei pentru abaterile constatate.

 • Avertizare pentru românii care călătoresc în Spania: Alertă alimentară și îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia
  Avertizare pentru românii care călătoresc în Spania: Alertă alimentară și îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia
  ieri, 08:09

  Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Departamentul pentru Sănătate și Familie al Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat și retras de pe piață un produs contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes, ulterior apariției cazurilor de îmbolnăvire ca urmare a consumului de carne de porc procesată și ambalată, investigând și alte produse care ar putea fi contaminate cu această bacterie.

 • Șeful Ford Europe părăsește postul după numai 5 luni și pleacă în China pentru joint venture-ul cu Changan
  Șeful Ford Europe părăsește postul după numai 5 luni și pleacă în China pentru joint venture-ul cu Changan
  ieri, 08:00

  Șeful Ford Europe, Steven Armstrong, numit în funcție la 1 aprilie anul acesta, va părăsi postul după numai 5 luni pentru a conduce compania chineză Changan Ford, un joint venture al Ford cu Changan.

 • Wizz Air lansează două noi rute spre România
  Wizz Air lansează două noi rute spre România
  ieri, 07:52

  Compania ungară Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, va lansa trei noi rute din Londra începând cu luna octombrie, către București, Sibiu și Vilnius, în urma unui acord încheiat cu grupul britanic Stobart Group, operatorul aeroportului London Southend.

 • Finanțele au pregătit achiziții de peste 14 milioane de euro pentru centrul IT al ministerului, inclusiv pentru sistemul ANAF
  Finanțele au pregătit achiziții de peste 14 milioane de euro pentru centrul IT al ministerului, inclusiv pentru sistemul ANAF
  ieri, 07:45

  Ministerul Finanțelor a inițiat procedurile pentru achiziția de echipamente și servicii destinate Centrului Național pentru Informații Financiare (CNIF), centru care administrează infrastructura IT a ministerului și altor agenții din subordinea acestuia, printre care și ANAF. Infrastructura IT se află într-o situație critică, iar sistemul informatic a căzut foarte des anul acesta, mai ales în cazul ANAF, agenție care interacționează și cel mai mult online cu populația și firmele. Sumele alocate acum pentru mai multe proiecte trec de 66 milioane de lei (peste 14 milioane de euro).

 • CET Grivița, furnizor al RADET, își extinde și modernizează centrala termică. Câți bani a pregătit compania Primăriei Sectorului 1
  CET Grivița, furnizor al RADET, își extinde și modernizează centrala termică. Câți bani a pregătit compania Primăriei Sectorului 1
  ieri, 07:38

  În primăvară, o componentă a turbinei CET Grivița s-a defectat, ceea ce a condus la livrarea deficitară a apei calde de consum în anumite zone din sectoarele 5 și 6. Potrivit autorităților, avaria a coincis parțial cu trecerea termoficării bucureștene de la regimul de iarnă la cel de vară, moment în care 2 dintre cele 4 CET-uri ale ELCEN, principalul furnizor de agent termic al RADET, au fost oprite.

 • Târguri pentru firmele care vor să încheie contracte
  Târguri pentru firmele care vor să încheie contracte
  ieri, 07:30

  Mai multe târguri și expoziții au fost deja pregătite pentru luna noiembrie cu oferte și contracte pentru oamenii de afaceri din diferite domenii.

 • Constanța mai face un pas spre smart city
  Constanța mai face un pas spre smart city
  ieri, 07:23

  Primăria Constanța a lansat o licitație care urmărește "creșterea calității actului administrativ pe termen lung" prin digitalizarea parțială a arhivei, acțiune ce prespune transformarea a minimum 1.600 metri liniari de arhivă fizică în arhivă electronică. Estimat la 1,34 milioane de lei, fără TVA, contractul va fi finanțat din fonduri europene și are o durată de 20 luni.